fbpx
Сьогодні
18:37 14 Бер 2024

Зеленський поговорив телефоном з Шольцом: канцлер запевнив у зміцненні зусиль щодо військової підтримки

English version here

14 березня канцлер Німеччини Олаф Шольц у телефонній розмові з президентом Володимиром Зеленським запевнив українського Гаранта у зміцненні співпраці з міжнародними партнерами щодо військової підтримки України.

Про це повідомляє Sky News, Телеграм Глави держави, цитує Рубрика.

Український лідер повідомив про розмову з Шольцом, в якій сторони обговорили подальшу політичну, економічну та оборонну співпрацю.

"Обговорили розвиток оборонної співпраці як на рівні держав, так і на рівні представників оборонно-промислового комплексу та локалізацію оборонного виробництва в Україні. Передав пріоритетні потреби українських захисників у бронетехніці, артилерії та ППО", зазначив президент.

Також сторони обмінялися думками щодо результатів Конференції з підтримки України в Парижі 26 лютого та скоординували позиції напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника, яка відбудеться у пʼятницю, 15 березня, в Берліні за участі Олафа Шольца, Еммануеля Макрона та Дональда Туска.

"Канцлер і український президент домовилися продовжувати конструктивний діалог, в тому числі з метою глобальної підтримки мирного рішення, також домовилися залишатися в тісному контакті", зауважили в заяві речника уряду Німеччини, яку цитує видання.

Варто нагадати, раніше ми писали, що у німецькому Бундестазі вкотре провалили голосування пропозиції про постачання німецьких крилатих ракет Taurus в Україну.

Поіменне голосування проводилося не за поданням опозиції, а по рекомендації Комітету Бундестагу в закордонних справах, який рекомендував відхилити пропозицію.

За це проголосували 495 депутати:

  •  проти – 190,
  • утрималися – 5.

Голосуванню передували півторагодинні дебати за поданням консервативної опозиції "Послідовно продовжувати підтримку України – прийняти рішення про доставку крилатих ракет Taurus".

Окрім того, напередодні також у Бундестазі канцлер Олаф Шольц, який є членом СДПН, категорично відкинув можливість передачі Україні цих збройних систем.

Що відомо про надання далекобійних ракет Taurus

Нагадаємо, 27 травня минулого року Україна звернулася до Німеччини з офіційним запитому якому просила надати їй крилаті далекобійні ракети Taurus. 

У листопаді компанія-виробник MBDA, якій належить Taurus Systems, заявляла, що здатна в найкоротші терміни не лише наростити виробництво ракет Taurus, а й принагідно інтегрувати в них нові технічні досягнення.

Однак німецькі депутати не підтримали подання опозиції вимагати від уряду передачі Україні стратегічних ракет Taurus.

9 березня міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон запропонував такий варіант, що Німеччина передасть Британії ракети Taurus, а Лондон натомість надасть Україні додаткові ракети Storm Shadow.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: