fbpx
Сьогодні
22:58 14 Бер 2024

Рішення для перемоги: в Україні успішно провели випробування нового бронеавтомобіля "Новатор"

Фото: Фейсбук / Українська Бронетехніка

В Україні провели успішні випробування 10-місного спеціалізованого бронеавтомобіля "Новатор" з бойовим дистанційно-керованим модулем вітчизняного виробництва "ТАВРІЯ-14,5".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Української Бронетехніки.

У чому проблема?

Для ведення позиційних боїв, зокрема і наступальних дій, військовим необхідно мати, окрім танків і бронеавтомобілі з високим ступенем захисту.

Адже використання швидкісних маневрових броньованих автомобілів, оснащених дистанційно- керованими бойовими модулями, не тільки забезпечує додаткові можливості вести бій на відстані, але і зберігає життя військових.

Саме таких машин потребують наші бійці.

Яке рішення?

ТОВ "Українська Бронетехніка" провело успішні випробування 10-місного спеціалізованого бронеавтомобіля "Новатор" з бойовим дистанційно-керованим модулем вітчизняного виробництва "ТАВРІЯ-14,5".

Як це працює?

"БМ "ТАВРІЯ-14,5" – бойова дистанційно-керована ненаселена турель, озброєна кулеметом калібру 14,5 мм (КПВТ) з боєкомплектом у 200 патронів", зазначили на підприємстві.

БМ "ТАВРІЯ-14,5" за допомогою новітньої та унікальної системи управління озброєнням, яка включає високоякісну систему стабілізації, забезпечує:

  • можливість захоплювати та супроводжувати цілі,
  • вести точний вогонь по ворожим цілям в русі.
Бронемобіль Новатор

Фото: Фейсбук / Українська Бронетехніка

Також БМ "ТАВРІЯ-14,5" обладнаний оптико-електронним модулем, що дозволяє виявляти цілі на відстані понад 5 кілометрів як вдень, так і вночі.

"Рівень бронезахисту бойового модуля відповідає рівню НАТО – STANAG 1", наголосили в "Українській бронетехніці".

Окрім того, повідомляють, що розробником бойового модуля передбачено відповідний броньовий рівень захисту корпусу оптико-електронного модуля та блоків системи управління озброєнням.

Бронемобіль Новатор

Фото: Фейсбук / Українська Бронетехніка

Нагадаємо, що українським захисникам передали дві броньовані евакуаційні машини канадського виробництва, які придбали завдяки пожертвам на платформі UNITED24: авто вже відправили на фронт.

Окрім того, у рамках ініціативи United24 до Національної гвардії України передали 27 гусеничних бронетранспортерів M113.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: