fbpx
Сьогодні
Фото 16:33 27 Лип 2023

Нацгвардійці провели випробування нової бойової машини піхоти БТР-4МВ1 

Бронемашина БТР-4МВ1. Фото: Twitter

Польові випробування бронемашини вітчизняного виробництва останнього покоління БТР-4МВ1 з формулою 8х8 провели воїни Сил оборони України. Ця машина, яку використовує 5-а бригада Національної гвардії, — модернізована версія БТР-4 з новими системами озброєння та поліпшеною бронею.

Про це пишуть оглядачі Army Recognition, інформує Рубрика.

Особливістю машини є поліпшена броня — замість штатних лобових вікон встановлено монолітну бронеплиту під гострим кутом і нову рампу, розташовану в кормі замість звичайних бронедверей.

"Розробка БТР-4МВ1 стала результатом співпраці з українською армією із урахуванням її бойового досвіду на сході України у 2014-2015 роках", — зазначили експерти.

  • Броня машини

За рахунок модульного підходу й застосування розосередженої броні в БТР-4МВ1 був досягнутий вищий рівень захисту. Технологічні рішення, застосовані в БТР-4МВ1, відповідали останнім тенденціям розвитку озброєнь НАТО, а модульний підхід до бронювання нагадував найкращі зразки бронетехніки, що використовуються в країнах Альянсу, зазначили експерти.

Повідомляється, що БТР-4МВ1 має захист по всьому периметру, еквівалентний рівню "3" за системою STANAG 4569, що забезпечує захист від боєприпасів 7,62×54R на дистанції 30 м. Лобова броня, що класифікується як "3+", витримувала влучення боєприпасів калібру 12,7×99 мм на тій самій дистанції.

Спереду й із боків машини встановлювалися броньові листи, здатні забезпечити захист від боєприпасів калібру до 25 мм, що класифікується як 5-й рівень захисту. Також конструкція бронемашини дає змогу встановлювати додаткову реактивну броню.

  • Бойові модулі

Адаптація БТР-4МВ1 до виконання різних завдань — від патрулювання до використання як десантної машини морської піхоти — стала можливою завдяки використанню бойових модулів, що дають змогу змінювати озброєння машини.

У башті БМ-7 "Парус" розміщувалися 30-мм автоматична гармата ЗТМ-1, 7,62-мм кулемет КТ-7,62, 30-мм автоматичний гранатомет КБА-117 і дві пускові установки протитанкових керованих ракет (ПТКР) "Бар'єр", що надавало машині більшої універсальності й вогневої потужності.

  • Ходові характеристики

Бронемашина має колісну формулу 8х8 і оснащується дизельним двигуном Deutz BF6M 1015 CP потужністю 450 к.с. у парі з автоматичною коробкою передач Allison. По трасі БТР-4МВ1 може розігнатися до 110 км за годину, і оскільки машина зберегла амфібійні можливості, то здатна долати водні перешкоди зі швидкістю до 10 км за годину.

"БТР-4МВ1 під час навчань продемонстрував прагнення українських військових підвищувати свою обороноздатність і випробовувати вітчизняні зразки в реальних бойових умовах", — підсумували оглядачі.

Як раніше повідомлялось, навесні минулого року Міністерство оборони профінансувало виробництво вітчизняних артилерійських систем. Тому на фронті українська артилерія буде підтримувати західні танки.

Нагадаємо, Україна домовилися зі словацькою оборонною компанією Konštrukta Defense про розробку концептупльно нової гаубиці. Основою стане словацька САУ Zuzana.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: