fbpx
Сьогодні
14:47 13 Бер 2024

У британській розвідці проаналізували проведення дострокового "голосування за президента рф" на ТОТ

На тимчасово окупованих росією українських територіях загарбники проводять дострокове голосування за президента рф.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 13 березня.

Британські аналітики наголосили, що російський окупаційний режим збільшив свої зусилля, спрямовані на те, щоб змусити населення окупованих територій проголосувати.

"У Луганську до 2600 чиновників були залучені для того, щоб відвідувати будинки та переконувати мешканців голосувати. Керівникам освітніх та інших установ наказали забезпечити явку своїх підлеглих на "вибори"", зазначають у британській розвідці.

Фахівці Міноборони Британії підкреслюють, що за відсутності незалежних спостерігачів за виборами та списків виборців хоча б в одному населеному пункті зростає ймовірність фальсифікації результатів.

Аналітики вважають, що через значне переміщення населення та міграцію з окупованих районів, цілком ймовірно, що там залишиться лише приблизно третина довоєнного населення.

Водночас як вказує розвідка, довіра до окупаційного режиму ще більше підривається через:

  • відсутність належного представництва на "виборах",
  • низький рівень безпеки та примусові заходи, спрямовані на примушення населення до голосування.

"Дуже ймовірно, що окупаційна влада на цих територіях заявить про високу явку виборців з переважною підтримкою Путіна, незалежно від того, що станеться насправді, щоб створити враження, що демократичний вибір був зроблений", наголосили в огляді.

Варто додати, що на окупованій частині Запорізької області підконтрольна Росії адміністрація 25 лютого почала проводити незаконне дострокове голосування на "виборах президента" росії.

У кремлі сподіваються що 30% мешканців тимчасово окупованих територій добровільно долучаться до фарсу під назвою "вибори" президента рф.

Що відомо про вибори в росії

Як повідомлялось раніше, вибори президента росії відбудуться 17 березня − відповідну постанову ухвалила Рада Федерації 7 грудня. Водночас російський ЦВК постановив, що вибори триватимуть три дні: із 15 до 17 березня.

Нагадаємо, що російський диктатор володимир путін оголосив, що буде висуватися на новий президентський термін у 2024 році. 

Журналісти напередодні виборів вирішили проаналізувати, в якому стані глава кремля збирається йти на 5-й термін і правити країною щонайменше до 2030 року. Їхній висновок − путін дуже втомився і поводиться дивно.

Зауважимо, що путіна обирали президентом Росії у 2000, 2004, 2012 і 2018 роках. Перед виборами 2012 року у 2008 термін президентських повноважень збільшили з 4 до 6 років.

Після ухвалення поправок до Конституції рф у 2020 році путін отримав право виставляти свою кандидатуру і на президентських виборах 2024 року. Володимир путін при владі вже 21 рік.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: