fbpx
Сьогодні
16:59 25 Лют 2024

Незаконні "вибори" президента рф розпочалися на захоплених територіях Запорізької області розпочалися

Фото: рІА Новини

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області відсьогодні  розпочинається "дострокове голосування" у "виборах" президента росії, незаконно організованих загарбниками.

Про це повідомляє Запорізька ОВА у Фейсбуці, пише Рубрика.

"Протягом трьох тижнів у мешканців ТОТ збиратимуть голоси в підтримку Путіна – члени "виборчкомів" зі скриньками на в супроводі озброєних силовиків прийдуть в кожен дім, зупинятимуть на вулицях, відвідають соціальні установи.

З 15 по 17 березня людей зганятимуть на "виборчі дільниці", щоб виконати завдання від Кремля і місцевих гауляйтерів: зібрати підтримку диктатора на рівні 94%", – йдеться в повідомленні.

Щоб посилити тиск на населення на ТОТ, ​російська влада відправила туди спецзагони, які будуть фальсифікувати результати під час проведення псевдоголосування.​ Також окупанти збільшили кількість правоохоронців у тимчасово окупованому Запорізькому регіоні з метою контролю організації виборчого процесу.​

29 січня 2024 року в тимчасово окупованому Запорізькому регіоні росіяни відкрили 19 пунктів подачі заяв, аби "проголосувати" могли навіть ті, хто має прописку в іншій області та без російського паспорта.

У Запорізькій ОВА зазначають, що результат цього "волевиявлення" не визнає жодна цивілізована країна світу, а участь в

"Окупанти в Запорізькій області за місяць до незаконно організованих виборів вже знають результат цього фарсу. Диктатор Путін "набирає" 94 відсотки голосів", – написав Федоров.

За його словами, аби "добити" ці показники, гауляйтери розтягнули «вибори» майже на місяць, завезли на ТОТ силовиків і агітаторів, призначили 700 людей "спостерігачам"- наглядачами.

Федоров нагадав, що проведення виборів на окупованих територіях є незаконним. Українські правоохоронці збирають та фіксують дані про кожного з організаторів та учасників "виборів" на ТОТ, щоб зрадники та колаборанти не залишилися без покарання.

За організацію "виборчого" процесу передбачена кримінальна відповідальність.

Що відомо про вибори в росії

Як повідомлялось раніше, вибори президента росії відбудуться 17 березня − відповідну постанову ухвалила Рада Федерації 7 грудня.

Водночас російський ЦВК постановив, що вибори триватимуть три дні: із 15 до 17 березня.

Нагадаємо, що нещодавно російський диктатор володимир путін оголосив, що буде висуватися на новий президентський термін у наступному році. 

Журналісти напередодні виборів вирішили проаналізувати, в якому стані глава кремля збирається йти на 5-й термін і правити країною щонайменше до 2030 року. Їхній висновок − путін дуже втомився і поводиться дивно.

Зауважимо, що путіна обирали президентом Росії у 2000, 2004, 2012 і 2018 роках. Перед виборами 2012 року у 2008 термін президентських повноважень збільшили з 4 до 6 років.

Після ухвалення поправок до Конституції рф у 2020 році путін отримав право виставляти свою кандидатуру і на президентських виборах 2024 року. Володимир путін при владі вже 21 рік.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: