fbpx
Сьогодні
Фото 18:52 23 Січ 2024

Рішення для перемоги: в Україні розробили портативну станцію РЕБ, яка глушить російські FPV-дрони

English version here

Фото: t.me/zedigital

Українські винахідники розробили систему AD Counter FPV, яка блокує радіочастоти для російських FPV-дронів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

У чому проблема?

Як раніше наголошував Президент України Володимир Зеленський, Україна повинна стати настільки сильною та ефективною, аби Росія знала що на кожен її удар буде відповідь. Для цього необхідно посилити виробництво вітчизняної зброї.

"Кожен, хто забезпечує Україну технікою, снарядами, всією необхідною зброєю, забезпечує нашу державу й політичною незалежністю", – наголосив Президент

Яке рішення?

На запит бійців Сил оборони, розробники створили ще одну модифікацію AD Counter FPV — у формі рюкзака, яку також "активно використовують військові й вона зарекомендувала себе як незамінна річ".

система AD Counter FPV

Фото: t.me/zedigital

Як працює це рішення?

"Система генерує білий шум у радіочастотному діапазоні 850-940 МГц і FPV-дрон втрачає зв'язок з оператором та стає некерованим", — написав посадовець у своєму Telegram-каналі.

За словами Федорова, радіус роботи AD Counter FPV — від 250 метрів, якщо відстань між БПЛА та оператором дрона становить 3 тисячі метрів. Система швидко починає працювати після увімкнення, їй потрібно до 0,5 секунди.

"Обладнання вже активно використовують українські військові. Одна з переваг системи — вона легка, без акумулятора важить 3 кілограми, а ще у неї є тринога, тому її зручно встановлювати на машини", — розповів міністр.

Як повідомляла раніше Рубрика, Міністерство оборони України організовує Хакатон для пошуку найкращих технологічних рішень, щоб вдосконалити безпілотні системи на фронті. Мета хакатону – створити десятикратну технологічну перевагу над ворогом та зробити так, щоб воювали машини, а не люди.

До участі запрошуються інженери, інноватори та військові, які мають ідеї щодо розвитку безпілотних систем.

Також українців закликають приєднатися до проєкту складання FPV-дронів вдома.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: