fbpx
Сьогодні
Відео 13:19 12 Бер 2024

У російському Іваново знову впав літак Іл-76: у міноборони рф пояснили причину

Фото: росзмі

У Іваново російської  федерації сталася авіатроща військово-транспортного літака Іл-76: в міноборони рф прокоментували цю подію.

Про це повідомляють російські ЗМІ та Телеграм-канали.

Спочатку у російських пабліках активно почали поширювати відео літака в повітрі, що спалахнув. Імовірно, в нього загорівся двигун. Стверджують, що мова може йти про військово-транспортний літак росіян Іл-76.

Очевидці повідомляють, що кадри зняті з Іванового, а падіння літака сталося на аеродромі "Північний", де також базуються літаки дальнього радіолокаційного виявлення А-50. Оскільки звідти зафіксували густий стовп диму.

Також повідомили, що сталася пожежа одного з двигунів під час зльоту літака й він зазнав аварії в Іванівській області під час зльоту для виконання планового польоту.

"Причиною аварії Іл-76 в Іванівській області стала пожежа одного з двигунів під час зльоту літака, заявили в МО РФ", – пишуть пропагандистські російські ЗМІ.

За даними Міноборони рф, на борту було 15 осіб (8 членів екіпажу та 7 пасажирів).

До цього росЗМІ називали цифру в 12 осіб і повідомляли, що всі пасажири загинули.

За інформацією деяких російських Телеграм-каналів, літак йшов на посадку, а на його борту знаходилися 12 осіб. Видання Shot, без посилання на джерело, називає це "аварійною посадкою". Стверджують, що екіпаж відвів судно. що спалахнуло, від житлових будинків.

Згодом повідомили, що також на місці аіватрощі вже почали знаходити тіла. 

"На місці аварії Іл-76 виявлено останки п'яти осіб. Імовірно, решта членів екіпажу і пасажирів перебуває всередині. Іл-76 виконував плановий політ, практично відразу після відриву від смуги задимів правий двигун.

Екіпаж ухвалив рішення повернутися на аеродром, але коли пішов на розворот, двигун спалахнув. Дотягнути до "Сєвєрного" важка машина не змогла і впала в лісосмугу біля місцевого цвинтаря, за пару кілометрів від аеродрому", – пише Shot.

Інші авіатрощі російських ІЛ-76

Раніше Рубрика писала, що у Бєлгородській області російської федерації упав після зльоту ворожий військовий літак Іл-76.

За заявами міноборони рф, на борту якого можливо знаходилися українські військовополонені.

Згодом стало відомо, що усю необхідну інформацію щодо російського літака Іл-76, який впав у росії, збирає та аналізує український координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими та інші профільні структури: у рф стверджують, що на борту були українські полонені.

Нещодавно у російській федерації заявили, що можуть "найближчим часом" передати тіла українських військовополонених, які начебто загинули внаслідок авіатрощі літака Іл-76 у Бєлгородській області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: