fbpx
Сьогодні
12:22 24 Січ 2024

Авіатроща літака Іл-76: у росії заявили, що на борту перебували 65 українських військовополонених

English version here

У Бєлгородській області російської федерації впав військово-транспортний літак Іл-76, на борту якого можливо знаходилися українські військовополонені.

Про це пишуть у соцмережах, міноборони рф.

Нагадаємо, що раніше ми писали, що у Бєлгородській області російської федерації упав після зльоту ворожий військовий літак Іл-76.

"Військовий літак Іл-76 упав у Бєлгородській області. Про це повідомило наше джерело. Попередньо інцидент стався у Корочанському районі", – пише Telegram-канал "112".

Губернатор Бєлгородської області Вʼячеслав Гладков повідомив про "інцидент" у Корочанському районі. він заявив, що на місці працюють слідча група та співробітники МНС.

На кадрах видно як літак не набравши висоту, почав різко падати. Після чого відбулося зіткнення з землею та потужний вибух.

Як пише телеграм-канал Mash, це сталося у Корочанському районі. За даними каналу, за деякий час до падіння у регіоні було оголошено ракетну небезпеку.

Канал "Белгород-Фонарь" з посиланням на джерело пише, що у районі падіння літака могли збити БПЛА.

Згодом у Міноборони рф підтвердили, що літак Іл-76 зазнав аварії в Бєлгородській області. Як повідомляють російські ЗМІ з посиланням на відомство, це сталося під час планового польоту.

При цьому у російському відомстві стверджують, що на борту літака нібито перебували 65 полонених українських військовослужбовців, які перевозилися до Бєлгородської області для обміну. Окрім них перебували також шість членів екіпажу та троє осіб, що супроводжували.

Українська сторона цю заяву наразі не коментувала. Проте низка українських медіа з посиланням на свої джерела повідомила, що збиття військово-транспортного літака Іл-76 є роботою Збройних сил України.

За даними українських джерел, цей літак, ймовірно, перевозив ракети до комплексів С-300.

Що відомо про падіння літаків в рф

Це не перший випадок падіння літаків в росії.

Так, у 2022 році,17 жовтня, у російському Єйську військовий літак упав на житлові будинки.

Міністерство оборони рф заявило, що при наборі висоти для навчально-тренувального польоту з військового аеродрому Південного військового округу зазнав катастрофи літак Су-34.

"Літак впав у межах міста Єйськ. За доповіддю льотчиків, що катапультувалися, причиною катастрофи стало загоряння одного з двигунів при зльоті. На місці падіння Су-34 у дворі одного з житлових кварталів стався спалах палива літака", – пояснили у відомстві.

Також 23 лютого 2023 року на росії у Валуйському міському окрузі Білгородської області впав літак міноборони російської федерації.

Окрім того, у вересні 2023 року у Воронезькій області російської федерації впав черговий літак – винищувач Су-34.

"Близько 10:00 при виконанні планового навчально-тренувального польоту зазнав аварії літак Су-34. Екіпаж літака у складі двох людей катапультувався та був евакуйований на аеродром базування. Загрози їхньому здоров'ю немає", зазначили у повідомленні.

У Міноборони зазначили, що літак летів без боєкомплекту і впав далеко від населених пунктів. Попередньою причиною аварії вважають технічну несправність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: