fbpx
Сьогодні
Фото 13:17 11 Бер 2024

У Житомирському центрі "Світи" вже отримують психосоціальну допомогу 18 підлітків: як працює це рішення

English version here

Фото: bgvfund.org

У Житомирі 12 січня цього року Фонд BGV відкрив безпечний простір "Світи" для надання фахової психологічної допомоги молоді. На даний час  в центрі вже отримують психосоціальну допомогу 18 підлітків.

Про це пише Рубрика з посиланням на сайт Фонду BGV.

У чому проблема?

Доведено, що підлітки, які переживають війну, страждають від стресу, депресій, тривожності, ПТСР, втрати ідентичності, закриваються в собі, обирають добровільну соціальну ізоляцію та асоціаль- ну поведінку.

Яке рішення?

Тому Фонд BGV на початку року, 12 січня, відкрив безпечний простір "Світи" у Житомирі для надання фахової психологічної допомоги підліткам.

Фото: Віталій Бунечко/Фейсбук

Сьогодні в закладі проходять спеціальну програму з фаховим досвідченим психологом вже 18 підлітків, що мають статус ВПО чи батьків військовослужбовців у двох різних групах.

Фото: bgvfund.org

Сформовані групи за віковим принципом:

  • для молодших підлітків — 12–13 років,
  • для старших — віком 14–15 років.

Фото: bgvfund.org

Як це працює?

Заняття проводять у вигляді тренінгів та майстер-класів, де діти спочатку дискутують на певну задану тему разом із психологом, а потім працюють зі своїми емоціями за допомогою кольору та форми.

Фото: bgvfund.org

"Дієві сучасні техніки, такі як глинотерапія та воскотерапія дозволяють вивантажити з тіла застряглі емоції, а кольори — трансформувати їх. Дітям також дуже подобається інтерактивність під час занять. Ми помічаємо, як вони починають більше відкриватися, вільніше почуваються і наступного разу вже самі ініціюють розмову. Батьки помічають, що діти приходять радісними й усміхненими та щасливими після занять", – зазначає психолог центру "Світи" Тетяна Шапран.

Фото: bgvfund.org

Окрім зустрічей із психологом, підлітки старшої вікової групи мають змогу спілкуватися з тренером із акторської майстерності, де також навчаються розрізняти та переживати різні емоційні стани.

Станом на 26 лютого діти вже пройшли 8 тренінгів та 7 майстер-класів.

Фото: bgvfund.org

Також було проведено заміри за показниками рівня емоційного виснаження старшої групи підлітків до та після проведення 4-го тренінгу. За результатами самооцінювання виявилося, що після проведення заняття рівень емоційного виснаження у дітей знизився з 8 до 5,7 бали.

Такі результати свідчать про емоційну стабілізацію та віднайдені внутрішні ресурси під час тренінгу.

Фото: bgvfund.org

Нагадаємо, на Рівненщині розпочав роботу перший Центр ментального здоров'я.

Раніше ми повідомляли, що у Києві створили простір підтримки для тінейджерів. Проєкт "Місце сили" допоможе українським підліткам долати виклики воєнного часу та віднайти себе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: