fbpx
Сьогодні
15:25 09 Бер 2024

У застосунку "Дія" українці тестують нову послугу щодо освітніх документів: як працює це рішення

Фото: З відкритих джерел

Відтепер у застосунку "Дія" зʼявилася можливість додавати документи про отриману освіту: запустили бета-тест нової послуги.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

У чому проблема?

На сьогодні в Україні для того, щоб влаштуватися на роботу чи вступити до вищих навчальних закладів потрібно зібрати купу документів, до того ж ще й зробити десятки їх ксерокопій.

Яке рішення?

Тому застосунок "Дія" запускає бета-тестування нової послуги, яка надасть можливість створити електронні документи.

Послуга реалізується Мінцифрою спільно з Міністерством освіти й науки за підтримки Європейського Союзу в межах проєкту EU4DigitalUA, що впроваджує естонська Академія електронного управління.

"Тепер не треба буде зберігати купу паперів та робити ксерокопії при прийнятті на роботу, а також можна буде зареєструватися на вступ до ЗВО, використовуючи електронні документи про освіту. А якщо втратили атестат чи диплом — у кілька кліків отримати інформацію в електронній формі", наголосили у пресрелізі.

Як це працює?

Раніше в додатку можна було взяти участь в тестуванні цієї функції та оцінити коректність документів і даних, а також поділитися тим, з якими проблемами й на яких етапах користувач стикається.

У користувачів виникло декілька питань про те, яким чином буде реалізована ця функція. Портал надав відповіді на деякі з них в оперативному режимі:

  • Свідоцтво та дипломи будуть підтягуватися у Дію автоматично.
  • Головна вимога для відображення освітніх документів у застосунку – коректно внесені дані до реєстру ЄДЕБО.

У Мінцифрі також наголошують, що відображення інформації з додатків документів про освіту на цьому етапі реалізації не передбачається.

Дія освітні документи

Фото: Скріншот

"Долучайтеся першими до оцінки нових можливостей у "Дії", якщо ви громадянин України віком від 14 років та маєте верифікований податковий номер", раніше зазначали у міністерстві.

Відомо, що під час бета-тестування нового застосунку користувачам потрібно буде оцінити:

  • чи всі освітні документи відобразилися;
  • коректність даних, що відобразилися;
  • чи достатньо інформації для підтвердження документа;
  • які труднощі були на будь-якому з етапів;
  • чи все було зрозуміло.

Нагадаємо, що Кабмін погодив розробку й впровадження освітнього застосунку "Мрія". Віцепрем'єр Михайло Федоров анонсує, що запуск освітнього застосунку стане справжнім проривом. 

Окрім того, роботодавці, які облаштували робоче місце для людини з інвалідністю, можуть отримати компенсацію від держави через Дію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: