fbpx
Сьогодні
21:22 08 Бер 2024

Президент Туреччини хоче провести мирний саміт у своїй країні: мають бути присутні й представники росії

Фото: X / Recep Tayyip Erdoğan

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган хоче провести мирний саміт у своїй країні. На ньому начебто також мають бути й представники росії.

Про це турецький президент сказав на пресконференції за підсумками зустрічі з українським колегою Володимиром Зеленським, пише Рубрика.

Ердоган  нагадав, що Туреччина від самого початку робила і робить свій внесок для мирного врегулювання війни в Україні на основі переговорів.

"Ми готові прийняти мирний саміт до якого залучать і Росію", – додав президент Туреччини.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сьогодні він і президент Туреччини говорили багато про українську "формулу миру". Він поінформував Ердогана про підготовку саміту миру на рівні лідерів.

"Особлива роль Туреччини заслуговує на те, щоб лідерство вашої держави було проявлено на саміті миру для повної реалізації формули миру", – сказав президент України.

Також Зеленський відреагував на формат, запропонований Ердоганом. За його словами, Україна не бачить представників Росії на цьому саміті.

"Ми не бачимо, як можна запрошувати людей, які все блокують, руйнують і вбивають. Ми хочемо отримати результат. Результат – справедливий мир для України. Тому спочатку цивілізовані країни розроблять план, а вже потім будуть залучати представників Росії, які захочуть справедливого миру", – додав Зеленський.

Про візит Зеленського в Туреччину

8 березня Володимир Зеленський прибув із візитом до турецького міста Стамбул. Він уже відвідав корвет Військово-Морських Сил ЗСУ, який Туреччина виготовила для України. Зеленський присвоїв судну ім'я гетьмана Івана Виговського.

Під час зустрічі зі своїм турецьким колегою президент наголосив на зацікавленості в зміцненні двосторонньої співпраці та спільного виробництва з турецькими оборонними компаніями.

Окрім того, Україна потребує допомоги Туреччини у звільненні українських військовополонених і всіх людей, включно з кримськими татарами, які перебувають у російському полоні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: