fbpx
Сьогодні
14:12 07 Бер 2024

Війська рф зранку атакували атакували Одеську область з тактичної авіації

English version here

Ворог зранку, 7 березня, атакував Одеську область авіаційною ракетою Х-31П. Ракета не долетіла до узбережжя.

Про це Сили оборони півдня повідомляють у Телеграмі, пише Рубрика.

"Сьогодні зранку ворог атакував Одещину з літаків тактичної авіації з Чорного моря спрямувавши ракету Х-31П. Ракета втратила бойову спроможність на підльоті до узбережжя", – ідеться у повідомленні.

Руйнувань та постраждалих не зафіксовано.

У Силах оборони наголошують, що ворог продовжує тактику точкових ракетних ударів, випробовуючи і розвідуючи системи протиповітряної оборони.

"Будьте уважні і свідомі. При попередженні про небезпеку переходьте в укриття", – попереджають військові.

Керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк зазначила, що Одеський регіон потребує посиленого захисту, зокрема специфічних систем ППО, які збивають балістику.

"Одеський регіон потребує додаткового посиленого захисту, оскільки тут функціонує дуже потужна економічна складова всієї економіки України. Це навігація, яка всупереч ворожим намаганням припинити портову діяльність і морську продовжує функціонувати під егідою Сил оборони України", – сказала Гуменюк.

За її словами, забезпечення безпеки судноплавства у тих умовах, в яких на сьогодні це відбувається, це дуже складна робота:

"Єдине, що дійсно нам необхідно на даному етапі – це потужна підтримка щодо ППО. Думаю, що партнери нас чують".

Гуменюк підкреслила, що балістика дуже важка для збиття, і для протидії їй потрібні специфічні системи протиповітряної оборони.

Ракетний удар по Одесі 6 березня

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, російські окупанти 6 березня завдали ракетного удару по Одесі. Під час цього у місті перебували президент України Володимир Зеленський та прем'єр Греції Кіріакіс Міцотакіс.

Грецькі ЗМІ повідомляли про те, що удар був націлений нібито на колону президента Володимира Зеленського, яка знаходилася за 150 метрів від грецької делегації.

Сам Зеленський, коментуючи удар, заявив, що бачив і чув атаку росіян.

У результаті обстрілу портової інфраструктури Одеси п'ятеро людей загинуло, кількість поранених уточнюється.

Ракетний удар російських терористів по Одесі 6 березня не пов'язаний з візитом до міста Президента України Володимира Зеленського. Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: