fbpx
Сьогодні
10:42 07 Бер 2024

Фінляндія вже готує новий пакет оборонної допомоги Україні: що відомо

English version here

Посол України у Фінляндії Ольга Діброва повідомила, що Фінляндія станом на березень 2024 року вже готує 23-й пакет оборонної допомоги Україні.

Про це вона заявила в інтерв'ю Укрінформу, передає Рубрика.

Дипломат підкреслила, що Фінляндія з перших днів повномасштабного вторгнення конкретними діями довела, що вона є одним із найнадійніших партнерів України.

У цьому контексті посол нагадала, що в травні минулого року новий уряд Фінляндії розробив програму на 2023-2027 роки, в якій чітко визначено, що Україна – це головний отримувач всеосяжної допомоги Фінляндії.

"Станом на березень 2024 року вже готується 23-й пакет оборонної допомоги. Наприкінці минулого року уряд Фінляндії схвалив рішення про довгострокові інвестиції у виробництво боєприпасів насамперед з огляду на значні потреби України", – сказала Діброва.

Вона також зазначила, що у своїй промові на церемонії інавгурації новий президент Фінляндії Александер Стубб чітко заявив, що Україна бореться за всіх, хто вірить у ліберальну демократію, і що партнери повинні стояти поруч з Україною та продовжувати допомагати їй стільки, скільки буде потрібно.

"Команда нового президента на цьому тижні лише стала до роботи. Однак уже можу запевнити, що ми тісно координуємо з фінською стороною бачення подальших кроків, і найближчим часом уже будуть конкретні обриси нашої спільної інтенсивної роботи", – спрогнозувала посол.

Вона також відзначила, що рівень підтримки України у Фінляндії – один з найвищих у Європі, причому цей показник не змінювався.

"І, я думаю, не зміниться у майбутньому, тому що Фінляндія розуміє, що Україна повинна перемогти", – підкреслила Діброва.

Нагадаємо, Міністерство оборони Фінляндії на початку лютого оголосило, що Фінляндія надсилає Україні 22-й вантаж військової допомоги на суму близько 190 мільйонів євро.

Також повідомлялось, що міністр оборони Фінляндії Антті Хаккянен заявив, що Україна може зі зброї, що передала Фінляндія, завдавати ударів також і по території російської федерації, оскільки скандинавська країна не встановлювала жодних обмежень щодо її використання.

Також повідомлялось раніше, що Фінляндія розробляє план щодо відбудови України.

Окрім того, у Фінляндії через війну в Україні планують побудувати новий завод із виробництва артилерійських снарядів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: