fbpx
Сьогодні
17:45 05 Бер 2024

Уряд США ввів санкції проти повітряних сил рф та ПВК "Вагнер"

Державний департамент США ввів нові санкції проти Росії. Під обмеження потрапила ПВК "Вагнера".

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Федеральний реєстр США.

«Ці заходи вводяться відповідальними міністерствами й відомствами уряду США та діятимуть упродовж двох років від дати набуття чинності, за винятком випадків, якщо держсекретар згодом прийме іншого рішення», – зазначається в документі

При цьому уточнюється, що санкції проти зазначених установ та фізичних осіб в Росії, а також інших країнах, почали діяти з 27 лютого нинішнього року. У документі також наголошується, що введені обмеження є додатковими та доповнюють інші санкції, накладені на зазначених осіб і установи іншими федеральними відомствами США.

Під обмеження потрапили:

  • Повітряно-космічні сили Російської Федерації;
  • ПВК "Вагнера";
  • росіянин Павло Шевелін;
  • компанія "Елтехнорд" із Санкт-Петербурга;
  • громадянин КНДР.

Що стало причиною

Сполучені Штати звинуватили зазначених осіб у порушенні національного законодавства про нерозповсюдження зброї масового знищення, зокрема і ядерної зброї, щодо Ірану, КНДР і Сирії.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, 23 лютого Європейський союз ухвалив 13-й пакет санкцій проти росії через вторгнення в Україну.

Що відомо про санкції США проти росії

Нагадаємо, 8 лютого Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти російської федерації, зокрема, вони стосуються імпорту алмазів.

А у грудні минулого року уряд США запровадив санкції проти понад 250 осіб та організацій в росії й у інших країнах, пов'язаних з повномасштабним вторгненням рф в Україну, а також із допомогою російській стороні обходити введені раніше обмеження.

Також Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти постачальників військових технологій до росії. Зокрема, під обмеження потрапили понад 30 фізичних осіб та майже 200 юридичних осіб.

Уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти двох десятків фізичних осіб і організацій в Ірані та інших країнах, які забезпечували фінансовий прибуток іранського режиму й зокрема його військової машини.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: