fbpx
Сьогодні
19:41 04 Бер 2024

Уперше війська рф обстріляли Куп'янськ авіабомбою з касетним зарядом

російська армія вперше вдарила по Куп'янську на Харківщині керованою авіабомбою з касетним зарядом.

Про це заявив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, пише Рубрика.

Зокрема, вперше РФ вдарила по місту Куп'янськ КАБом з касетним зарядом

За його словами, авіабомба з касетним зарядом збільшує зону ураження, через що може постраждати більше людей. Через це на Раді оборони області порушувати питання щодо примусової евакуації родин з дітьми.

"У Куп'янську ситуація стабільна вже вісім місяців, місто фактично щодня перебуває під ворожим вогнем, звідти триває евакуація. Ми вже вивезли з Куп'янського напрямку майже 29 000 людей, з яких 869 – діти. Плануємо вивезти ще 1500 людей", – сказав начальник Харківської ОВА.

Окрім авіабомб, росіяни продовжують використовувати касетні боєприпаси.

Так, у Запорізькій області такою зброю двічі обстріляли село Різдвянка. Внаслідок другого обстрілу загинула одна людина.

Ситуація в регіоні

Упродовж минулої доби, 3 березня, російська війська обстріляли 15 населених пунктів Харківщини з артилерії та мінометів, повідомили в ОВА. Також росіяни завдали удару керованою авіабомбою по Великому Бурлуку. Внаслідок обстрілу пошкоджень зазнали чотири житлові будинки та складське приміщення.

Окупанти також завдавали ударів по селах Кругляківка та Петропавлівка, що у Куп'янському району. Поранень зазнав 60-річний чоловік.

росіяни продовжували наступальні дії поблизу Синьківки і Табаївки на Куп'янському напрямку. Сили оборони відбили 11 ворожих атак.

Довідка

Касетні засоби ураження – це снаряди, ракети або бомби, які складаються з контейнерів, що відкриваються в повітрі й розкидають багато малокаліберних бомб на великій території. Вони вирізняються широким спектром дії та призначені для ураження живої сили або ліквідації колони військової техніки. У 2008 році такі засоби ураження були заборонені конвенцією про касетні боєприпаси. Вони належать до категорії зброї, яка завдає надмірних ушкоджень або має невибіркову дію. Документ ратифікували такі держави, як Канада, Велика Британія і Японія. Україна, США та Росія не ратифікували цю конвенцію.

Нагадаємо, касетні боєприпаси, які отримала Україна від Сполучених Штатів Америки, не будуть застосовуватися в густонаселених пунктах: їх використають лише для прориву оборони противника з метою деокупації територій.

При цьому ексміністр оборони Олексій Резніков розвіяв страхи щодо передачі касетних снарядів і назвав п'ять головних принципів у їхньому використанні. Зокрема, Україна застосовуватиме снаряди лише для звільнення територій України, тобто по росії бити не буде.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: