fbpx
Сьогодні
Фото 08:36 02 Бер 2024

Окупанти атакували БпЛА житловий район Харкова та селище Великий Бурлук: пошкоджено будинки, є загиблий

Фото: ДСНС Харківщини

Уночі, 2 березня, ударні російські "шахеди" завдали удару по житловому району у Харкові й приватному будинку в селищі Великий Бурлук.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Поліції Харківської області, Телеграм голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, Телеграм ДСНС України.

Спочатку очільник області повідомив, що окупанти завдали ударів безпілотниками по місту Харків.

"На цю хвилину без постраждалих. У кількох багатоповерхівках вибиті вікна, два авто згоріли вщент, є пошкодження гаражів", написав він відразу після атаки дронів.

Харківщина, обстріл

Фото: ДСНС Харківщини

Своєю чергою надзвичайники розповіли, що опівночі внаслідок влучання ворожого БПЛА по житловій інфраструктурі Шевченківського району Харкова сталася пожежа.

Харківщина, обстріл

Фото: ДСНС Харківщини

"Горіли 3 легкові автомобілі поблизу багатоповерхівки на площі 15 кв.м. Крім того, були пошкоджені гаражі, автомобілі та вибиті вікна у поруч розташованих житлових будинках", повідомили рятувальники.

Харківщина, обстріл

Фото: Поліція Харківської області

На місці ліквідації наслідків ворожого удару від ДСНС працювало 15 рятувальників та 2 одиниці техніки. За попередніми даними жертв та постраждалих немає.

Також правоохоронці зауважили, що близько 00:10 сталося влучання ймовірно БПЛА "Шахед" з боку військ країни-агресора в приватне домоволодіння в селищі Великий Бурлук.

Харківщина, обстріл

Фото: Поліція Харківської області

"Внаслідок влучання ворожого безпілотника будинок загорівся. З-під завалів дістали загиблого 76-річного господаря будинку. Будинок повністю зруйновано", наголосили у поліції.

Окрім того, зі слів правоохоронців, з сусіднього домоволодіння поліціянти евакуювали літню жінку.

Харківщина, обстріл

Фото: ДСНС Харківщини

"На місцях подій працюють всі профільні служби. Слідчі, криміналісти, вибухотехніки збирають речові докази", додали у поліції.

Також слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Харківщина, обстріл

Фото: Поліція Харківської області

Харківщина, обстріл

Фото: Поліція Харківської області

Пізніше Синєгубов уточнив, що у Харкові внаслідок обстрілу пошкодженні скління вікон та балконів, 5 гаражів, 17 автомобілів, горіли три авто.

"Постраждалих та загиблих не виявили, 3 людини звернулися із гострою реакцією на стрес", додав очільник області.

Ситуація на Харківщині минулої доби

За даними ОВА, артилерійських та мінометних ударів ворога також зазнали понад 20 населених пунктів Харківщини: Охримівка, Вільхуватка, Хатне, Тополі, Козача Лопань, Синьківка, Іванівка, Дворічна, Петропавлівка, Піщане та ін.

Авіаударів зазнали: Охрімівка, Вільхуватка, Хатнє, Тополі, Кислівка, Садове.

  • Сьогодні о 6:35 окупанти вдарили по Липцях Харківського району. Внаслідок обстрілу знищені авто, пошкоджені приватні будинки. Без постраждалих.
  • О 19:48 у м. Куп'янськ внаслідок обстрілу пошкоджено 1 приватний будинок.
  • О 15:29 у с. Вовчанські Хутори Чугуївського району внаслідок обстрілу горів житловий будинок.
  • О 14:20 у с. Вільхуватка Купʼянського району внаслідок обстрілу горів будинок, пошкоджені ще 4 житлові будинки.
  • Близько 11:00 у м. Вовчанськ під час обстрілу отримав поранення 68-річний чоловік, госпіталізований до медичної установи.
  • Близько 9:00 між м. Барвінкове та с. Архангелівка дорогою додому внаслідок вибуху невідомого вибухового пристрою отримав поранення 70-річний чоловік, госпіталізований до лікарні.

Нагадаємо, що у ніч на 2 березня російські загарбники вчергове атакували Одесу ударними БпЛА "Шахед". Один з дронів влучив по житловому 9-поверховому будинку, зруйнувавши вщент під'їзд: щонайменше 2 загиблих та постраждали семеро місцевих жителів, серед яких 3-річна дитина та вагітна жінка.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: