fbpx
Сьогодні
13:43 04 Бер 2024

Шмигаль: бізнес і ринок в Україні уже готові виробляти більше ніж мільйон дронів

English version here

Фото: Укрінформ

Президент України Володимир Зеленський ставив завдання – 1 млн дронів. На сьогодні бізнес і ринок в Україні уже готові виробляти більше як мільйон.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на щорічній пресконференції за підсумками чотирьох років роботи уряду, повідомляє Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

"У 2024 році ми зробили доволі значні кроки щодо посилення власного виробництва озброєння. Президент ставив завдання 1 млн дронів. Ми розуміємо, що бізнес і ринок в Україні уже готові виробляти більше як мільйон дронів. Ми, звичайно, будемо викуповувати все, що зможе зробити наш бізнес, для того, щоб передавати це нашим Силам оборони. Виділені додаткові кошти бюджетні. Ми виділили близько 40 млрд грн на організацію виробництва, більше 40 млрд виділено на закупівлю дронів і будемо продовжувати виділяти ці кошти", – зазначив Шмигаль.

За його словами, зараз доволі значні кошти уряд виділяє для закупівель озброєння саме в українських виробників.

"Завдання стоїть 50% коштів, які виділяються на закупівлю озброєння і військової техніки, використовувати власне на закупівлю в українських виробників", – підкреслив прем'єр. 

Він зауважив, що сфера виробництва озброєння і військової техніки, сфера безпеки є ключовою галуззю, яка дасть нам потужний вплив на ВВП і стабільність та самостійність, якої чекають від нас і партнери. 

Крім цього, увагу буде приділено виробництву і закупівлі РЕБів, бо вони, за словами Шмигаля, стають одним із ключових елементів захисту нашого повітряного простору і наших міст. 

Що відомо про вітчизняне виробництво БпЛА

19 грудня під час пресконференції президент України Володимир Зеленський заявив, що наступного року в Україні буде виготовлено мільйон дронів.

Окрім 1 мільйон FPV дронів, у 2024 році виготовлять ще понад 10 тисяч ударних дронів середньої дальності польоту та понад тисячу дронів із дальністю від 1 000 км.

Український ринок з виробництва безпілотників активно розвивається; наразі в країні понад 100 компаній виготовляють дрони.

Раніше голова СБУ повідомив, що в Україні виготовили унікальний морський надводний дрон "Морський малюк". Виробництво цих безпілотників розташоване в Україні, але заводи знаходяться під землею.

Окрім того, Україна налагодила серійне виробництво вітчизняного аналога "Шахедів". За місяць вдається виготовити десятки таких дронів.

Також, почали виготовляти серійно вітчизняні ударні БпЛА літакового типу Cobra, які розробили інженери із Кривого Рогу: дальність їхнього польоту становить до 300 км.

Варто додати, що в Україні продовжується будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar. Щороку на ньому планують виробляти понад 100 одиниць дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: