fbpx
Сьогодні
18:39 03 Бер 2024

Україна продовжує розвивати програму Grain from Ukraine, - Зеленський

English version here

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна продовжить розвивати гуманітарну програму Grain from Ukraine.

Про це глава держави написав у соцмережі Х, повідомляє Рубрика.

"Послідовний успіх нашої програми GrainFromUkraine свідчить про відданість України справі допомоги тим, хто її потребує, навіть у час війни в нашій країні. Минулого тижня 7665 тонн українського пшеничного борошна прибули до Судану, що дасть змогу впродовж місяця задовольняти продовольчі потреби понад мільйона громадян цієї країни. 25 тисяч тонн було доправлено до Нігерії для забезпечення продовольчої безпеки", – написав Президент.

Він зазначив, що за понад рік функціонування програми Україна й партнери доправили необхідне продовольство до низки країн, зокрема:

  • Сомалі,
  • Ефіопії,
  • Кенії,
  • Ємену.

"Ми продовжуємо розвивати програму та плануємо подальше постачання", – додав Зеленський.

Що відомо про ініціативу "Зерно з України" (Grain From Ukraine)

Програму Grain from Ukraine ініціював Президент України Володимир Зеленський. Вона передбачає закупівлю українського зерна країнами-партнерами та передачу його державам, які потерпають через гуманітарну кризу. Програма реалізується в партнерстві з Всесвітньою продовольчою програмою під егідою Організації Об'єднаних Націй.

У 2022 році у 90-ті роковини початку Голодомору Україна запустила ініціативу Grain from Ukraine ("Зерно з України"), у межах якої до середини наступного року близько 60 суден з українським зерном планується направити до найбідніших країн Африки.

Тоді Австрія підтримала цю ініціативу та виділила на неї €3,8 мільйона з метою постачання українського зерна нужденним в Ефіопії та Судані.

Окрім того, Польща також внесла €20 мільйонів до ініціативи Grain from Ukraine ("Зерно з України"), яка покликана забезпечити доставку українського зерна до країн Африки.

А на першому саміті "Grain from Ukraine", що відбувся 26 листопада 2022 року, зібрали 150 млн доларів для допомоги країнам Африки.

Швеція оголосила про виділення на ініціативу додаткових понад 8 млн євро,  Фінляндія – 2 млн євро, а також коштів на розмінування сільгоспугідь в Україні.

Латвія також 25 листопада 2023 року анонсувала свій другий внесок у програму у розмірі 50 тисяч євро.

Також у 2023 році Швейцарія повідомила про надання Україні понад 3 млн євро на постачання українського зерна до найбідніших країн.

А у січні 2024 року у продовольчу програму Grain from Ukraine ("Зерно з України") Катар зробив внесок у 20 мільйонів доларів.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: