fbpx
Сьогодні
16:40 02 Бер 2024

У МЗС Франції прокоментували інформацію щодо конфлікту між Макроном та Шольцем

Фото: EPA/UPG

Між Францією та Німеччиною немає розбіжностей щодо війни Росії проти України. Париж згоден з Берліном у 80% питань.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне, повідомляє Рубрика, посилаючись на Le Monde.

Так, Сежурне відреагував на чутки про нібито конфлікт між французьким президентом Еммануелем Макроном та німецьким канцлером Олафом Шольца щодо питань, пов'язаних з війною в Україні.

"Не існує франко-німецького протистояння, ми згодні з 80% питань", – зазначив він.

Французький міністр додав, що підтримка України – це спільна мета як Парижа, так і Берліна, хоч вони і мають "різний ступінь зобов'язань", зокрема щодо постачання ракет.

"Це екзистенційне питання. Україна опинилася в центрі передвиборчих дебатів, тому що насправді існують розбіжності в позиціях щодо цього питання. Я б хотів, аби це було не так, і щоб існував широкий консенсус поза партійними розбіжностями", – наголосив Сежурне

Варто зазначити, що у Соціал-демократичній партії Німеччини вказують на «напружені» стосунки між президентом Франції Емманюелем Макроном та німецьким канцлером Олафом Шольцом. Вони пов'язані з різним баченням у питанні допомоги Україні. Про це пише Spiegel.

Один із неназваних німецьких депутатів заявив, що між лідерами існує «глибоко вкорінене нерозуміння один одного». Зокрема, Шольц вважає, що Франція могла б допомагати Україні більше, утім не підтримав ідею французького президента щодо відправлення військ до України.

За словами голови парламентського комітету в закордонних справах Міхаеля Рота, країни не можуть «дозволити собі франко-німецьку суперечку», оскільки «це небезпечно для України».

Чутки про конфлікт Макрона з Шольцем

Вчора американське видання Bloomberg розповіло про нібито конфлікт між лідерами Франції та Німеччини. Зокрема, за даними видання, це проявилося в одному з виступів Макрона, під час якого той, натякаючи на Німеччину, дорікнув союзникам, які пропонували Україні лише "шоломи та спальні мішки".

Те, що Шольц з Макроном не ладнають, визнали в розмові з Bloomberg і близькі помічники німецького канцлера. Там Макрона сприймають як монархічного діяча, який вміє лише видавати грандіозні бачення, ніж реалізовувати їх.

Напруження між канцлером Німеччини та президентом Франції викликає занепокоєння серед німецьких соціал-демократів. Так, в партії Шольца попередили, що така суперечка небезпечна для України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: