fbpx
Сьогодні
19:59 02 Бер 2024

Екоактивісти облили помаранчевою фарбою фасад німецької канцелярії

фото n-tv

У суботу, 2 березня, учасники групи кліматичних активістів Last Generation облили помаранчевою фарбою фасад німецької канцелярії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Deutsche Presse-Agentur.

На фотографії, опублікованій групою, зображено напис "Допоможіть вашим дітям!", відбитки долонь та декількох активістів, які сидять або лежать на землі перед стіною.

У пресрелізі Last Generation йдеться про те, що активісти закликають німецький уряд виконати свої зобов'язання перед молодим поколінням у зв'язку зі зміною клімату.

Поліція Берліна, яка розслідує цей інцидент, за підозрою у пошкодженні майна уже затримала 16 підлітків віком від 13 до 16 років для з'ясування їхніх особистих даних.

У виданні зазначили, що акції протесту Last Generation неодноразово потрапляли на шпальти газет, оскільки привертали увагу до проблеми зміни клімату, а деяких активістів заарештовували за перешкоджання дорожньому руху та інші заходи.

Проти членів групи ведеться кілька розслідувань і судових процесів, багатьох із них уже було засуджено.

Нагадаємо, активістки організації «Riposte Alimentaire» облили супом відому картину Клода Моне «Весна». Полотно експонується в Музеї образотворчого мистецтва в Ліоні.

Як раніше повідомляла Рубрика, саме ця спільнота два тижні тому облила супом перлину експозиції паризького Лувру – всесвітньо відому картину "Мона Ліза" ("Джоконда") Леонардо Да Вінчі.

Подібні акції екоактивістів у найвідоміших музеях світу відбуваються не вперше. Наприклад, у 2022 році у німецькому музеї Барберіні (Потсдам) кліматичні активісти облили картину Клода Моне картопляним пюре, а в Лондоні – облили супом шедевр Ван Гога за 86 млн євро.

А в мадридському музеї Прадо кліматичні активісти приклеїли себе до рам двох всесвітньо відомих картин іспанського майстра Франсіско де Гойї, таким чином проявляючи стурбованість до надзвичайної кліматичної ситуації в країні.

Також повідомлялось, що кліматичні активісти влаштували в Амстердамі у Рейксмузеум акцію біля відомої картини Рембрандта "Нічна варта". Учасники акції вирішили звернути увагу на проблему підвищення рівня води в океанах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: