fbpx
Сьогодні
13:38 26 Лют 2024

Німеччина виділила €100 млн на гуманітарну допомогу Україні: у чому рішення

Фото: Телеграм / Миколаївська ОВА

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час її візиту на Миколаївщину анонсувала, що уряд Німеччини виділив на гуманітарну допомогу Україні додаткові 100 мільйонів євро.

Про це пише Рубрика із посиланням на допис в акаунті МЗС Німеччини у соцмережі Х.

У чому проблема?

Анналена Бербок нагадала, що миколаївцям довелося цілий місяць обходитися без питної води через пошкодження російськими окупантами водопроводу. 

Проте за спільної підтримки водопостачання вдалося відновити.

Яке рішення?

Уряд Німеччини виділив на гуманітарну допомогу Україні додаткові 100 мільйонів євро.

Як це працює?

"Наша допомога для України полягає насамперед у підтримці місцевих жителів. Серцем нашої міжнародної допомоги є цивільна відбудова. Ми збільшуємо нашу гуманітарну допомогу на 100 мільйонів до 1 мільярда", — написала Бербок.

Візит Бербок на Миколаївщину та Одесу

Відзначимо, що на вихідних Бербок відвідала Одесу та Миколаїв. Вона планувала оглянути водопровідну станцію у Миколаєві, на будівництво якої Німеччина виділяла кошти.

Водночас видання Bild повідомляє, що Бербок була змушена відмовитися від відвідання водопровідної станції поблизу Миколаєва на березі Чорного моря через російський розвідувальний безпілотник, який помітили над цією місцевістю.

Як зазначається, колона автомобілів із главою МЗС Німеччини виїхала у бік Чорного моря, щоб відвідати там опріснювальну станцію, яка розташовується за 50 км від лінії фронту.

Дорогою на станцію до колони машин наблизився російський розвідувальний безпілотник. В українських членів делегації спрацював тривожний сигнал на смартфоні, водії почали намагатися уникнути дрона. Але він летів за колоною, переслідуючи їх.

У результаті їм вдалося відірватися, дрон відлетів геть.

Та зрештою візит на гідротехнічні споруди достроково скасували з міркувань безпеки, цитує Bild речника Міністерства закордонних справ Німеччини.

Нагадаємо, Німеччина виділила додаткові 17 мільйонів євро на пільгові житлові кредити для внутрішньо переміщених осіб.

Окрім того, Німеччина інвестує в Україну на відновлення цивільної інфраструктури додаткові кошти у розмірі 111 мільйонів євро.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: