fbpx
Сьогодні
12:59 18 Січ 2024

Франція пообіцяла Україні передавати щомісяця десятки ракет для винищувачів та більше снарядів

English version here

Франція почне щомісяця передавати Україні десятки ракет для винищувачів, які адаптували до літаків радянських моделей, а ще на тисячу більше артилерійських снарядів.

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню в інтерв'ю France Inter.

Як зауважив очільник оборонного відомства, Франція запланувала постачання Україні ракет повітря-земля середньої дальності типу ADSM.

"Нам вдалося їх адаптувати для застосування з літаків радянських моделей, тому що початково ракети передбачені для застосування з "Рафалів" чи "Міражів"… Ми будемо постачати їх 50 на місяць, починаючи з січня, протягом 2024 року", – сказав міністр.

Лекорню додав, що Франція також збільшить місячні обсяги снарядів, які передає Україні.

Очільник оборонного відомства наголосив, що з перших місяців війни і до початку 2023 року Франція надавала по тисячі снарядів на місяць.

"З минулого лютого це вже 2000 на місяць, а з цього місяця це буде 3000 снарядів щомісяця", – зазначив Лекорню.

Міністр сказав, що з міркувань безпеки не називатиме дат постачання 40 ракет дальнього радіуса дії SCALP, анонсованих Макроном.

Лекорню в інтерв'ю також повідомив, що Франція буде спроможна виготовити 78 самохідних гаубиць Caesar до початку наступного року.

Окрім того, Глава Міноборони франції сказав, що категорично не згодний з твердженнями, що росія повністю перехопила ініціативу.

Він зауважив, що хоча український контрнаступ не дав тих результатів, яких усі так очікували, росія теж не отримала особливих успіхів і лінія фронту залишається практично стабільною.

Нагадаємо, що Франція і надалі продовжуватиме допомагати Україні зброєю, однак при цьому вона хоче змінити тактику цих постачань.

Що відомо про допомогу Україні від Франції

З моменту широкомасштабного вторгнення росії в Україну, Франція є однією з європейських країн, що надає активну фінансову та військову підтримку нашій країні.

Нещодавно стало відомо, що у Парижі з 1 січня 2024 року повинна запрацювати Коаліція артилерії з посилення української армії, у межах якої Україна сподівається отримувати додаткові самохідні артилерійські установки Caesar та боєприпаси до них, а також впроваджувати штучний інтелект у їх управління.

А вже 18 січня у Парижі запускають "артилерійську коаліцію", яка має на меті зміцнити можливості України проти росії. Цю коаліцію очолюють Франція та США, вона діє в межах Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн".

Окрім того, стало відомо про те, що пілоти Збройних сил України наступного року почнуть прибувати до Франції для проходження навчання в рамках військової допомоги.

А ще дочірня компанія Verney-Carron французької Cybergun підписала контракт з "Укрспецекспорт" на рекордну суму 36 мільйонів євро на постачання Україні різної зброї.

Також Франція також передала Україні ракети дальнього радіусу дії для підтримки наступу ЗСУ.

Як повідомлялось, Франція надала ЗСУ потужний бронетанковий пакет.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: