fbpx
Сьогодні
15:55 01 Бер 2024

У британській розвідці зазначили, що виробництво боєприпасів у росії у найближчий рік, найімовірніше, досягне піку

English version here

Фото: Anadolu Agency

Оборонна промисловість російської федерації значно збільшила обсяги виробництва минулого року, але не здатна повністю задовольнити потреби військових операцій проти України.

Про це повідомляє в соцмережі Х Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, пише Рубрика.

Оборонна промисловість РФ, яка значно наростила обсяг виробництва у 2023 році, хоча й не здатна повністю задовольнити потреби російських операцій проти України, майже напевно може забезпечити матеріальну перевагу над Україною у 2024 році, вважають у британській розвідці.

"Російська оборонна промисловість значно збільшила обсяг виробництва у 2023 році. Цього було досягнуто завдяки збільшенню чисельності персоналу приблизно до 3,5 мільйона осіб, збільшенню кількості змін і розширенню наявних виробничих ліній, а також поверненню до ладу виробничих потужностей, які простоювали", – йдеться у звіті, оприлюдненому в п'ятницю в соціальній мережі Х Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Водночас фахівці британської розвідки звертають увагу на те, що значна частина нарощування виробництва припадає "на реконструкцію та модернізацію наявних запасів, а не на нове виробництво".

Зокрема, як зазначається в повідомленні, переважна більшість основних бойових танків, вироблених у 2023 році, складалася з відремонтованих машин.

Експерти також констатують значне збільшення виробництва в РФ артилерійських боєприпасів у 2023 році та прогнозують іще більше його збільшення у 2024 році.

"Однак у найближчі 12 місяців виробництво боєприпасів, найімовірніше, досягне свого піку через обмеженість виробничих потужностей", – зазначено в повідомленні.

Британські військові аналітики роблять висновок:

"Хоча оборонна промисловість не в змозі повністю задовольнити потреби російських операцій проти України, вона майже напевно здатна забезпечити матеріальну перевагу над Україною протягом 2024 року".

Нагадаємо, раніше очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов зазначав, що з кінця минулого року російська федерація виготовляє більше боєприпасів, але їхня якість падає.

"Якщо порівнювати з попередніми роками, то з кінця літа 2023 року спостерігаємо збільшення кількості виготовлених Росією боєприпасів. Водночас відзначаємо зниження якості цих снарядів", – зазначив Буданов.

За його словами, у російських ракет є низка недоліків, зокрема вони часто промахуються. Водночас українські Збройні Сили негайно дають відповідь. Ціллю стають військові об'єкти.

Як раніше повідомляла Рубрика, у цьому році в Україні планують суттєво наростити виробництво різного виду озброєнь: пріоритетом будуть ракети та боєприпаси для засобів протиповітряної оборони.

Запаси ракет у росії

У вересні The New York Times повідомило, що Росії вдалося обійти санкції та експортний контроль, що були введені Заходом. Тож країна-агресор збільшила виробництво ракет, воно навіть перевищило довоєнний рівень.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що від ефективності санкцій, введених проти Росії, залежить, чи зможе РФ і надалі вироблять ракети та вбивати ними українців.

Додамо, що в уламках ракет, якими росія б'є по території України, часто знаходять іноземні компоненти.

Нагадаємо, російські представники партизанського руху "АТЕШ" повідомили про виявлення у Челябінську заводу, який розпочав нове виробництво ракет, та оприлюднили його координати.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: