fbpx
Сьогодні
16:21 14 Тра 2024

Армія Британії почала друкувати запчастини до техніки на 3D-принтері

Фото: UK Ministry of Defence

Уперше у світі британська армія почала застосування у польових умовах 3D-принтера для оперативного виготовлення запчастин для автомобільної техніки.

Про це повідомляється на сайті британського уряду, передає Рубрика.

"Передовий 3D-принтер вперше застосовано британською армією в польових умовах у ході найбільшого розгортання сил НАТО в Європі за останнє покоління", – йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що один з ремонтних підрозділів британської армії почав використовувати цю технологію для виготовлення запчастин до транспортних засобів, а також для друку важливих модифікацій бойового обладнання під час навчань НАТО Steadfast Defender – найбільшого розгортання сил НАТО в Європі за останнє покоління.

"Використання армією як металевих, так і пластикових мобільних принтерів, які можна легко транспортувати з місця на місце, – це перший випадок у світі, коли ця технологія була застосована військовими для безпосередньої підтримки масштабних навчань НАТО", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що завдяки можливості виготовляти металеві деталі менш ніж за годину:

"3D-друк холодним металом може усунути необхідність відправляти деталі на ремонт, заощаджуючи транспортні витрати і час".

Технологія металографічного друку полягає у використанні комп'ютерного проєктування для цифрового виробництва компонентів.

Дрібний металевий порошок, такий як мідь, алюміній або сталь, подається через сопло зі швидкістю, що втричі перевищує швидкість звуку, а механічний маніпулятор формує деталь, створюючи об'єкт шар за шаром. Після виготовлення компонент піддається подальшій обробці, такій як термообробка, фрезерування та фінішна обробка.

Наразі принтер використовується для обслуговування старих автомобілів, таких як Land Rover, шляхом друку важкодоступних запчастин.

У планах на майбутнє – створення каталогів компонентів для нових транспортних засобів, таких як BOXER і AJAX, щоб запчастини можна було друкувати швидко за потребою в польових умовах.

Як повідомляла Рубрика, Британія планує передати Україні найбільший пакет військової допомоги на 500 мільйонів фунтів стерлінгів: до нього ввійдуть човни, ракети великої дальності Storm Shadow, засоби протиповітряної оборони.

Нагадаємо, Велика Британія у наступні 10 років інвестує додатково 10 млрд фунтів стерлінгів у розвиток виробництва боєприпасів і збільшення запасів.

Також повідомлялось, що Велика Британія включить у наступний пакет військової допомоги Україні авіабомби з лазерним наведенням Paveway IV.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: