fbpx
Сьогодні
13:24 12 Січ 2024

Буданов розповів, що рф виготовляє більше боєприпасів, але їх якість падає

English version here

Фото: З відкритих джерел

З кінця минулого року російська федерація виготовляє більше боєприпасів, але їхня якість падає.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на інтерв'ю Le Monde з очільником Головного управління розвідки Міноборони Кирилом Будановим.

"Якщо порівнювати з попередніми роками, то з кінця літа 2023 року спостерігаємо збільшення кількості виготовлених Росією боєприпасів. Водночас відзначаємо зниження якості цих снарядів", – зазначив Буданов.

За його словами, у російських ракет є низка недоліків, зокрема вони часто промахуються. Водночас українські Збройні Сили негайно дають відповідь. Ціллю стають військові об'єкти.

Очільник розвідки зауважив, що ракетні удари з боку РФ спричинені бажанням агресора оголосити 2023 рік "переможним", проте реальних воєнних успіхів у росіян не було.

"Інтенсивне застосування безпілотників з обох боків зумовило неможливість проведення як російських, так і українських наступальних операцій. Ще один фактор ― щільність мінних полів, якої не було з часів Другої світової війни", – говорить Буданов.

За його словами, рішенням для безпілотників є електронні засоби протидії, а для мін необхідне спеціалізоване обладнання.

Висловлюючись стосовно Чорного моря, Буданов зазначив, що північна частина і газовидобувні платформи перебувають під контролем України.

А морські експортні коридори, які дуже важливі для нашої економіки, знову функціонують, навіть попри ризики.

«Ми регулярно атакуємо військовий флот і портові споруди противника, тож росіянам поспіхом довелось перекидати все на південний схід. Вони намагаються створити військово-морську базу в Очамчирі (Абхазія – ред.) на окупованій території Грузії», – повідомив очільник ГУР.

Він нагадав, що у 2023 році відбулись перші українські висадки на територію тимчасово окупованого Криму, хоча дехто вважав їх неможливими. Це дає надію ― особливо українцям на півострові, які вже 10 років живуть під російською окупацією, і багато хто з них уже почав опускати руки.

Буданов зазначив, що раніше всі думали, що у Москви сильна армія, але слабка економіка, але виявилося навпаки. Армія у Росії слабка, а економіка може бути слабкою, але країна аж ніяк не голодує. І з такими темпами вона може протриматись доволі довго.

Очільник ГУР вважає, що нинішніх західних санкцій недостатньо. Вони повинні були б зачепити основні сектори економіки РФ: енергетику, металургію і фінансову систему загалом.

Буданов також наголосив, що Україні потрібно більше снарядів і артилерійських систем. Йдеться не лише про сучасні технології. Україну цікавить усе, включно зі старими системами, які вже не використовуються, але питання кількості ― важливе.

Як повідомляла Рубрика, єврокомісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон заявив про те, що ЄС уже збільшив обсяги оборонного виробництва та зможе виконати план щодо поставки мільйона снарядів для України вже у березні поточного року.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський у грудні під час візиту до Сполучених Штатів Америки зустрівся з керівниками американських оборонних компаній.

Український лідер наголосив, що Україна готова й вироблятиме більшу кількість боєприпасів та військової техніки, однак їй потрібна підтримка з боку таких потужних компаній. Зокрема, мова йде про спільне виробництво артилерійських боєприпасів, систем протиповітряної оборони, артилерійських і ракетних систем.

Глава держави розповів, що Україна також хоче запросити американських партнерів увійти в частку українських оборонних компаній, що буде в інтересах усіх сторін.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у наступному році в Україні планують суттєво наростити виробництво різного виду озброєнь: пріоритетом будуть ракети та боєприпаси для засобів протиповітряної оборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: