fbpx
Сьогодні
11:54 01 Бер 2024

Ігнат заявив, що російські літаки та пілоти все частіше будуть потрапляти в зону ураження та назвав причину

Фото: mil.in.ua

Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що російські літаки та пілоти будуть все частіше потрапляти в зону ураження української ППО. Попри невелику кількість, у Повітряних сил є засоби, якими можна їх "діставати".

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву полковника під час телемарафону.

"Росіяни, як ви бачите, і м'ясні штурми не припиняють. І як казав командувач Повітряних сил ЗСУ, вони не припиняють й м'ясні авіаційні атаки. Тобто не можуть второпати, що їх тут не чекають. Що будуть вони дедалі частіше попадати в зону ураження нашої протиповітряної оборони, оскільки є у нас вже сьогодні засоби, які можуть їх діставати. Так, цих засобів мало, які можуть бити на далекі відстані. Але вони є. І вони є і на півночі, і на півдні, і на сході нашої країни", – розповів він.

Водночас, за словами спікера, попри те, що не завжди вдається знищити російських льотчиків, окупанти все одно вже роблять висновки.

"Є у них теж там протиракетні маневри, різні способи уникнути від потрапляння в літак. Але, як бачите, частенько їм це не вдається. Тому російські льотчики вже відчувають, що вони під прицілом. І це дуже добре. Залишається дочекатися ще більшого постачання від наших партнерів тих систем, які можуть їх знищувати, а також і літаків F-16", – зазначив Ігнат.

Як розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігат, масове збиття російських літаків у лютому 2024 року є відповіддю українських сил оборони на нарощування присутності авіації ворога на сході України.

Крім того, через постійну небезпеку російських літаків далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 немає в небі вже четвертий день. Це, певною мірою, полегшує відпрацювання по ворожій авіації.

Збиття російських літаків

Нагадаємо, протягом лютого Повітряні сили ЗСУ повідомили про знищення 13 російських літаків:

Окрім того, 23 лютого в Силах оборони повідомили про те, що над Азовським морем було збито російський літак А-50.

У ГУР зазначали, що збити вдалося нову модернізовану російську версію літака, вартість якого становить 350 мільйонів доларів. Це – другий А-50, який ЗСУ знищили з початку війни.

Раніше вважалося, що російські літаки А-50 "неможливо збити". За словами військових, тепер росіяни на півдні намагаються замінити збитий А-50 розвідувальними дронами.

За даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення українські військові загалом знищили 345 російських літаків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: