fbpx
Сьогодні
13:21 17 Лют 2024

На Східному напрямку вранці наші військові збили одразу 3 ворожі винищувачі-бомбардувальники

Фото: риа новости

Уранці 17 лютого на Східному напрямку підрозділи Повітряних сил знищили одразу три російських винищувачі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram-канал командувача Повітряних сил Миколи Олещука.

Як розповів керманич ПС ЗСУ, втрати російської армії поповнили:

  • два винищувачі-бомбардувальники Су-34;
  • один винищувач Су-35.

Як розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, винищувачі були збиті під час спроби ворогом завдати ударів керованими авіабомбами по позиціях наших військ.

Варто додати, що минулої доби, 16 лютого, Сили оборони ліквідували ще понад 1000 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 401 300 солдатів. Окрім того, наші воїни знищили 11 танків, 16 броньованих машин та 28 артсистем.

А нещодавно українські безпілотники Головного управління розвідки вранці, 14 лютого, у Чорному морі підбили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков".

У ЗСУ підтвердили знищення корабля рф "Цезаря Кунікова", а ГУР показало відео.

Збиття російських Су-34

Нагадаємо, що 22 грудня, українські військові знищили три літаки Су-34 російської федерації. Це сталося на південному напрямку.

Згодом речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що Су-34 давно потрапляли у статистику втрат росії. За його словами, цей літак – один з найновіших бортів на озброєнні армії рф і може коштувати від 50 млн доларів.

Російські бомбардувальники Су-34 імовірно були збиті на півдні України зенітно-ракетним комплексом Patriot, який перекинули ближче до фронту, а саме у Херсонську область.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що українські військові протягом тривалого часу "полювали" за російськими винищувачами-бомбардувальниками Су-34 на півдні.

А 24 грудня Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 2 винищувача-бомбардувальника Су-34 та Су-30.

Також  30 січня війська Збройних сил України знищили у Луганській області російський винищувач Су-34.

Зазначимо, що більше літальних апаратів російські ВКС втратили лише під час заколоту Пригожина. Тоді за весь період війни "вагнерівці" стали першими, хто збив Іл-22, яких у росії не більше 10 одиниць.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: