fbpx
Сьогодні
08:28 28 Лют 2024

Президент України з офіційним візитом прибув до Албанії

Фото: Х / Igli Hasani

У ніч на 28 лютого президент України Володимир Зеленський з неоголошеним візитом прибув до Албанії, вперше з початку повномасштабного вторгнення росії.

Про це повідомив міністр закордонних справ Албанії Іглі Хасані, пише Рубрика.

У своєму дописі міністр опублікував світлину зустрічі з українським лідером у місті Тирана. Він назвав "великою честю" вітати голову української держави в Тирані.

"Поворотний момент для зміцнення двосторонніх зв'язків і солідарності з Україною в її героїчній боротьбі проти російської агресії", – додав Хасані.

Раніше видання Euronews повідомило з посиланням на прем'єр-міністра Албанії Еді Раму, що український президент прибуде в країну з двостороннім візитом.

Також Зеленський візьме участь у саміті Україна – Південно-Східна Європа на підтримку України 28 лютого.

"Буде запрошено значну кількість лідерів цієї частини Європи, а президент Зеленський виступить співорганізатором і співголовою заходу, що має особливе значення в сьогоднішньому контексті", – цитує його ABNA-se.

Останні закордонні поїздки Президента України

Нагадаємо, що 27 лютого президент України Володимир Зеленський прибув до Саудівської Аравії. Як зазначив український лідер, він проведе перемовини з принцом Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

Глава української держави та принц обмінялися думками щодо поточної ситуації у світі та можливих шляхів завершення війни в нашій країні. Сторони обговорили реалізацію Формули миру. 

Окрім того, Зеленський взяв участь у Мюнхенській конференції, що відбудеться з 16 по 18 лютого.

Він відвідав конференцію в рамках своєї поїздки до Німеччини та Франції, з якими підписав угоди про гарантії безпеки для України.

Зранку 17 лютого український Глава виступив з промовою: закликав зупинити агресора та вказав на ризики для світу.

Також у Мюнхені президент України Володимир Зеленський провів зустрічі президентом  Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим, прем'єркою Республіки Бангладеш Шейх Хасіною Вазед та прем'єром Нідерландів Марком Рютте.

У межах Мюнхенської конференції з питань безпеки Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцепрезиденткою Сполучених Штатів Америки Камалою Гарріс, а також з обраним Президентом Фінляндської Республіки Александром Стуббом.

Окрім того, Володимир Зеленський під час візиту до Мюнхена зустрівся з австралійським бізнесменом, засновником гірничодобувної компанії Fortescue Metals Group Ендрю Форрестом, з яким обговорив питання відбудови України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: