fbpx
Сьогодні
15:25 25 Лют 2024

Буданов запевнив, що росія не отримала від Ірану ракет, а північнокорейськими скористалася лише кілька разів

Фото: Скриншот

Інформація про масштабне застосування північнокорейських ракет не відповідає дійсності, і те, що рф отримала від Ірану далекобійні ракети не підтвердилася.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов під час розмови з журналістом "Ми Україна" на форумі "Україна. Рік 2024".

"Їх нема (іранські далекобійні ракети, – ред.) Це все не відповідає дійсності. Північнокорейських кілька було використано, але сказати щодо масштабного застосування – точно не відповідає дійсності", – розповів керівник ГУР.

Окрім того, очільник української розвідки сказав, що зброя – це шмат заліза з інтелектуальною складовою або без неї, але нею оперують люди. Тому питання полягає не в кількості зброї, а в умінні ним користуватися.

"Думаю, що за ці два роки та і за десять років загалом весь світ зміг переконатися в майстерності, професійності й здібності використанні різних систем, найпередовіших у світі", – висловився він.

Буданов вважає, що концентрація зусиль і продовження єдності міжнародної підтримки України є засобами впливу на росію, щоб вона виконала умови української формули миру.

"Третім пунктом – все залежить від нас зрештою. Це і є третій пункт", – резюмував очільник ГУР.

Нагадаємо, інформагентство Reuters повідомило, що Іран погодився передати росії близько 400 ракет класу "земля — земля2. Зазначають, що вони можуть уражати цілі на відстані від 300 до 700 кілометрів.

За даними джерел Reuters, відбулося вже щонайменше чотири поставки іранських ракет. Частину з них доправили кораблями через Каспійське море, решту — літаком.

Своєю чергою ГУР заявило, що дану інформацію перевіряють та відстежують ситуацію. Водночас джерела в спецслужбах назвали передачу іранських ракет Росії малоймовірним. І додали, що наразі такі факти українськими спецслужбами не фіксувалися.

Що відомо про форум "Україна. Рік 2024"

25 лютого, у столиці України Києві проходить форум "Україна. Рік 2024", присвячений другій річниці повномасштабного протистояння росії.

Формат заходу включає панельні дискусії й пресконференцію Президента України.

Під час виступу міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що в Україні ціль виробити 1 мільйон FPV-дронів у 2024 році, яку раніше анонсував президент Володимир Зеленський, перевиконають.

Окрім того, міністр оборони Рустем Умєров виступаючи на форумі зауважив, що на фронті дуже ускладнює роботу те, що половина постачань зброї не приходить в Україну вчасно, у визначені терміни.

Своєю чергою заступник головнокомандувача ЗСУ Вадим Сухаревський заявив, що Сили безпілотних систем будуть підтримкою для бойових бригад на фронті й це допоможе асиметрично відповідати на дії противника.

Також на форумі виступав глава Кабміну Денис Шмигаль, вказавши ключові завдання українського уряду на 2024 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: