fbpx
Сьогодні
15:26 24 Лют 2024

Гостомель - це початок нової ери для України і є символом української гордості, - заявили під час церемонії Мелоні та фон дер Ляєн

Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні. Фото: Офісу президента

У Гостомелі Київської області президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час меморіальної церемонії з нагоди другої річниці широкомасштабного вторгнення рф в Україну пообіцяла подальшу підтримку Києву, прем'єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні назвала Гостомель символом української гордості, а також символом провалу Москви.

Про це пише Рубрика, посилаючись на прес-конференції у Гостомелі, куди прибули західні посадовці у другу річницю повномасштабної російської агресії.

"Битва за Гостомельський аеропорт більше не згадуватиметься як найтемніша година в нашій історії, але як початок нової ери для України та для всієї Європи", – наголосила очільниця ЄК.

Зеленський та президентка Єврокомісії та головами урядів Італії, Канади та Бельгії

Фото: Офісу президента

Фон дер Ляєн наголосила, що цей аеропортне тільки символ опору українців, але й також – їхньої індустрії та винахідливості. Вона вказала, що хоча два роки тому рф зруйнувала літак "Мрія", їй не вдалося знищити мрію про вільну Україну всередині Європи, що процвітає.

Зеленський та президентка Єврокомісії та головами урядів Італії, Канади та Бельгії

Фото: Офісу президента

"Ми тут, щоб сказати, що Європа допомагатиме вам стільки, скільки буде потрібно. Буде фінансова підтримка, більше боєприпасів, більше тренувань для військ, більше засобів ППО та більше інвестицій в оборонну промисловість Європи та України. Немає кращого місця, ніж цей аеропорт, щоб ще раз підтвердити нашу прихильність Україні", – вказала фон дер Ляєн.

Своєю чергою прем'єр-міністерка Італії Джорджія Мелон вказала, що місто Гостомель, звідки росіяни хотіли почати наступ на Київ, є символом української гордості, а також символом провалу Москви.

"Це місце є символом провалу Москви. Це місце є символом української гордості. У цьому місці можна вдихнути історію, а історія нагадує, що є щось сильніше за ракети, бомби, голод і холод. Це щось – це любов до Батьківщини, любов до свободи та бажання гарантувати своїм дітям квітуче й успішне майбутнє", підкреслила очільниця італійського уряду.

Мелоні також процитувала рядки з гімну України, додавши, що саме на аеродромі Гостомель українці віддали "душу і тіло за свободу".

Італійська урядовиця подякувала українцям, які 24 лютого 2022 року почали стали на захист своєї держави, чим також захистили Європу.

Додамо, що у Гостомелі знаходиться аеропорт державного підприємства "Антонов". Це місто у перші дні повномасштабної війни хотіли захопити російські війська. Захоплення аеропорту в Гостомелі могло б значно розширити можливості російських окупантів, які мріяли за три дні захопити столицю України.

Також на Михайлівській площі Глава держави разом із Президенткою Єврокомісії та головами урядів Італії, Канади та Бельгії вшанували пам'ять полеглих захисників України.

Глава Української держави та іноземні лідери пройшли вздовж строю воїнів почесної варти та поклали квіти до Стіни пам'яті на Михайлівській площі в Києві.

Воїни почесної варти ЗСУ встановили вінок від Президента Володимира Зеленського та вінки від голів урядів Італії, Канади, Бельгії та очільниці Європейської комісії.

На Михайлівській площі Глава держави разом із Президенткою Єврокомісії та головами урядів Італії, Канади та Бельгії вшанували пам'ять полеглих захисників України

На Михайлівській площі Глава держави разом із Президенткою Єврокомісії та головами урядів Італії, Канади та Бельгії вшанували пам'ять полеглих захисників України. Фото: Офіс Президента

На Михайлівській площі Глава держави разом із Президенткою Єврокомісії та головами урядів Італії, Канади та Бельгії вшанували пам'ять полеглих захисників України. Фото: Офіс Президента

Фото: Офіс Президента

Друга річниця повномасштабної російської агресії в Україні

Зі слів прессекретаря президента України Сергій Никифоров, 24 лютого очікуються багато візитів лідерів інших країн до нашої країни.

Так, з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну до Києва з офіційним візитом прибула президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Окрім президента Європейської комісії до столиці України з візитом прибули ще троє лідерів країн заходу.

Приїхали, щоб продемонструвати солідарність з Україною та з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення росії:

  • Джорджія Мелоні, прем'єр-міністра Італії;
  • Джастін Трюдо, прем'єр-міністр Канади;
  • Александр Де Кроо, прем'єр-міністр Бельгії.

Окрім того, до Києва приїхав колишній премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: