fbpx
Сьогодні
22:43 21 Лют 2024

Завтра Україна може укласти угоду з МВФ про транш на 900 млн доларів, – Bloomberg

English version here

Фото: GETTY IMAGES

Україна та Міжнародний валютний фонд наблизилися до виплати 900 млн доларів на тлі зупинки допомоги від США.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Bloomberg.

Як пише видання, представники України та МВФ розраховують досягти угоди зі співробітниками вже в цей четвер. Однак угоду ще має ратифікувати виконавча рада МВФ.

Виплата стане запасним планом на випадок, якщо США не зможуть надати допомогу. Вона буде першою з чотирьох, які Україна очікує цього року, на загальну суму 5,4 млрд доларів.

Варто зауважити, що це перший випадок, коли МВФ кредитує країну, яка перебуває у стані війни.

Допомога від МВФ

Як повідомлялось, Рада виконавчих директорів МВФ 31 березня 2023 року затвердила чотирирічну програму в рамках Механізму розширеного фінансування (EFF) для України у розмірі 15,6 млрд доларів.

Нагадаємо, у липні Україна отримала від МВФ 890 мільйонів доларів із програми на 15,6 мільярда.

А 10 листопада Шмигаль повідомив про досягнення домовленості з МВФ на рівні персоналу про другий перегляд програми EFF, що уможливить виділення вже третього траншу для України за програмою фонду.

Нагадаємо, у жовтня Міжнародний валютний фонд відкрив постійне представництво у столиці, яке було закрите з початку повномасштабної війни в Україні у 2022 році.

12 грудня стало відомо, що виконавча рада МВФ затвердила другий перегляд програми EFF для України. Це дає можливість отримати третій транш у розмірі 900 млн доларів.

До української столиці прибули представники Міжнародного валютного фонду. Під час дискусій обговорюватимуть економічну політику влади України та виклики, які стоять перед економікою.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: