fbpx
Сьогодні
09:42 12 Гру 2023

МВФ затвердила другий перегляд програми розширеного кредитування для України, - Шмигаль

Виконавча рада МВФ затвердила другий перегляд програми EFF для України. Це дає можливість отримати третій транш у розмірі 900 млн доларів.

Про це написав у Телеграмі Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Рубрика.

"У Фонді відзначили наші досягнення в реалізації програми та реформ, попри повномасштабну війну. Україна виконала всі поставлені "маяки", зокрема законодавчі ініціативи щодо вдосконалення Бюджетного кодексу, посилення податкової політики, антикорупційні заходи тощо", – зазначив він.

Глава уряду нагадав, що програма в межах Механізму розширеного фінансування для України загалом передбачає виділення 15,6 млрд доларів впродовж 4 років для підтримки економічної стабільності та відновлення нашої держави.

"Дякую МВФ та українській команді за скоординовану та послідовну роботу задля зміцнення та розвитку України", – наголосив Шмигаль.

Своєю чергою міністр фінансів Сергій Марченко відзначив, що команди уряду України, НБУ та МВФ провели величезну роботу для досягнення успішного другого перегляду програми EFF.

"Завдяки злагодженій співпраці Україна виконала всі умови для продовження програми та отримання фінансування від Фонду в розмірі близько 900 млн доларів США", – написав він.

Окрім фінансової допомоги та сприяння у мобілізації фінансових ресурсів від інших донорів, результатом програми є впровадження важливих політик для посилення конкурентоспроможності економіки України.

"Після другого перегляду ми продовжуємо працювати над імплементацією визначених реформ для забезпечення фінансової стабільності, довгострокового зростання, зміцнення державного управління та повноцінної євроінтеграції України", – підсумував очільник Мінфіну.

Як повідомлялось, Рада виконавчих директорів МВФ 31 березня 2023 року затвердила чотирирічну програму в рамках Механізму розширеного фінансування (EFF) для України у розмірі 15,6 млрд доларів.

Нагадаємо, у липні Україна отримала від МВФ 890 мільйонів доларів із програми на 15,6 мільярда.

А 10 листопада Шмигаль повідомив про досягнення домовленості з МВФ на рівні персоналу про другий перегляд програми EFF, що уможливить виділення вже третього траншу для України за програмою фонду.

Нагадаємо, у жовтня Міжнародний валютний фонд відкрив постійне представництво у столиці, яке було закрите з початку повномасштабної війни в Україні у 2022 році.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: