fbpx
Сьогодні
13:34 21 Лют 2024

Боррель розповів про деталі 13-го пакету санкцій Євросоюзу проти росії

English version here

Жозеп Боррель. Фото: Крістін Олссон/TT News Agency via Reuters

До санкційного списку ЄС додали ще майже 200 осіб та компаній, також нові обмеження Європейського союзу проти російської федерації будуть направлені на блокування "лазівок", які дозволяють обходити санкції.

Про це повідомив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель у Twitter (X), пише Рубрика.

"Ми додаємо майже 200 фізичних та юридичних осіб до нашого пакета санкцій, завдяки чому список ЄС перевищить 2000″, – написав європейський топдипломат.

Боррель також наголосив, що у рамках 13-го пакету антиросійських санкцій ЄС запровадить більше заходів проти організацій, які залучені для обходу санкцій, а також оборонного та військового секторів.

Що відомо про 13-ий пакет санкцій проти росії

Нагадаємо, що 21 лютого постійні представники Європейського Союзу дали згоду на схвалення 13-го пакета санкцій проти російської федерації, який планують остаточно затвердити до другої річниці вторгнення рф в Україну.

Європейський Союз планує запровадити ембарго проти російського алюмінію у межах 13-го пакету санкцій. Також в рамках 13-го пакету санкцій Євросоюз планує зосередити свою увагу не на російському експорті, а на російському імпорті.

Країни ЄС хочуть створити додаткові перешкоди для придбання росією компонентів, які вона не вміє виробляти сама і які їй потрібні для високотехнологічної зброї, таких як керовані ракети.

20 лютого прем'єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня заявила, що Європейський Союз уже готує новий пакет санкцій проти росії, і про нього може бути оголошено цього тижня.

Відмітимо, що 15 лютого на засіданні послів ЄС Угорщина була єдиною країною, яка не підтримала 13-й пакет санкцій. Один із посадовців розповів, що Угорщина не погодилась із новими санкціями через наявність у списку китайських компаній.

Як писала Рубрика, Сполучені Штати планують оголосити про нові санкції проти росії через смерть у в'язниці опозиціонера Олексія Навального.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: