fbpx
Сьогодні
22:58 20 Лют 2024

Через декілька днів США планують оголосити про посилення санкцій проти рф, – Держдеп

фото: AP/Nathan Howard

Представник Державного департаменту Метью Міллер заявив, що 23 лютого США оголосять про посилення санкцій проти Росії.

Про це речник зовнішньополітичного відомства повідомив на брифінгу, пише Рубрика.

"Ми анонсуємо більший пакет санкцій цієї п'ятниці, аби притягнути рф до відповідальності за смерть Олексія Навального у в'язниці та за її дії у війні, яку вона веде останні два роки", — сказав Міллер.

Він пояснив, що упродовж кількох днів уряд узгоджуватиме різні санкції проти росії, щоби звести все один пакет та забезпечити ефективний вплив на режим.

«Потрібен час, щоби поєднати пакети санкцій», – зауважив представник Держдепу.

Таким чином він дав зрозуміти, що йдеться про комплексний підхід, а також що обмеження, як очікується, будуть масштабними.

Міллер також наголосив, що уряд США не відкладає рішення, а навпаки працює над тим, щоби запровадити рестрикції ефективно та посилити введені раніше санкції.

Представник Держдепу закликав Конгрес схвалити фінансування допомоги Україні, що дасть їй змогу захистити себе від вторгнення, а також відповідатиме інтересам США у питанні національної безпеки.

"Критично, щоб Конгрес діяв без подальших зволікань", — додав речник.

Що відомо про санкції США проти росії

Нагадаємо, 8 лютого Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти російської федерації, зокрема, вони стосуються імпорту алмазів.

А у грудні минулого року уряд США запровадив санкції проти понад 250 осіб та організацій в росії й у інших країнах, пов'язаних з повномасштабним вторгненням рф в Україну, а також із допомогою російській стороні обходити введені раніше обмеження.

Також Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти постачальників військових технологій до росії. Зокрема, під обмеження потрапили понад 30 фізичних осіб та майже 200 юридичних осіб.

Уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти двох десятків фізичних осіб і організацій в Ірані та інших країнах, які забезпечували фінансовий прибуток іранського режиму й зокрема його військової машини.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: