fbpx
Сьогодні
12:13 21 Лют 2024

ЗМІ: посли Євросоюзу схвалили 13-й пакет санкцій проти росії

Фото: Shutterstock

21 лютого постійні представники Європейського Союзу дали згоду на схвалення 13-го пакета санкцій проти російської федерації, який планують остаточно затвердити до другої річниці вторгнення рф в Україну.

Про це пише редактор "Радіо Свобода" з питань Європи Рікард Джозвяк.

"Посли ЄС щойно дали зелене світло 13-му пакету санкцій ЄС. Має бути опублікований напередодні річниці 24 лютого", зазначив він у дописі.

Що відомо про 13-ий пакет санкцій проти росії

Нагадаємо, що 13-ий пакет санкцій ЄС проти росії мав бути ухвалений міністрами закордонних справ ЄС у Брюсселі 19 лютого, але його вміст ще неостаточний.

15 лютого стало відомо, що на засіданні послів ЄС Угорщина була єдиною країною, яка не підтримала 13-й пакет санкцій. Один із посадовців розповів, що Угорщина не погодилась із новими санкціями через наявність у списку китайських компаній.

Європейський Союз планує запровадити ембарго проти російського алюмінію у межах 13-го пакету санкцій. Також в рамках 13-го пакету санкцій Євросоюз планує зосередити свою увагу не на російському експорті, а на російському імпорті.

Країни ЄС хочуть створити додаткові перешкоди для придбання росією компонентів, які вона не вміє виробляти сама і які їй потрібні для високотехнологічної зброї, таких як керовані ракети.

20 лютого прем'єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня заявила, що Європейський Союз уже готує новий пакет санкцій проти росії, і про нього може бути оголошено цього тижня.

Варто додати, що Сполучені Штати планують оголосити про нові санкції проти росії через смерть у в'язниці опозиціонера Олексія Навального.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: