fbpx
Сьогодні
16:35 20 Лют 2024

"Таблеточки" зібрали понад 3 мільйона гривень та 1900 нових супердрузів для дітей, які борються з раком

В рамках благодійного радіомарафону до Міжнародного дня боротьби проти дитячого раку, що тривав з 15 по 18 лютого, фонд "Таблеточки" спільно з Radio NV та АЛЛО зібрали рекордну за останні 4 радіомарафони кількість – а саме 1900 – нових супердрузів, які щомісячно підтримуватимуть дітей на суму понад 500 тисяч гривень.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Понад 1,5 тисячі сімей, що зіткнулися з дитячими онкологічними захворюваннями, отримали допомогу фонду "Таблеточки" у 2023 році. Адже дитячий рак не став на паузу під час повномасштабного вторгнення росії. Щодня три українські сім'ї дізнаються про цей діагноз у дитини. Лікування тривале, дороге й виснажливе.

Через війну частина цих сімей змушена була евакуюватися в безпечніші місця, частина втратила заробіток, а регулярні обстріли та перебування рідних на передовій збільшили рівень стресу в усіх.

Для дітей, які борються з раком, вкрай важливо вчасно пройти якісну діагностику та лікування – від цього буквально залежить їхнє життя. Саме підтримка регулярних благодійників дає змогу фонду вчасно забезпечувати підопічних аналізами, обстеженнями, дорогими ліками, які не фінансує держава, а також усім потрібним для якісного догляду.

Яке рішення?

Цього року благодійний радіомарафон фонду "Таблеточки", Radio NV та АЛЛО об'єднав 1900 нових регулярних благодійників, які оформили щомісячну підписку і тепер допомагатимуть дітям на суму понад 500 тисяч гривень. А партнер акції – компанія АЛЛО – три місяці подвоюватиме внески нових благодійників, додавши 1,5 мільйона гривень. Тож у підсумку діти отримають допомогу на понад 3 мільйони гривень за перші три місяці.

Як це працю?

"АЛЛО підтримує ініціативи щодо здоров'я українців, а також впровадження медичних інновацій в країні. Четвертий рік в рамках радіомарафону ми подвоєнням перших внесків мотивуємо нових благодійників оформлювати щомісячну допомогу дітям, що борються з раком. Тішить, що рекордна кількість підписників, які доєдналися в ці дні, посилить вкрай потрібну допомогу дітям в одужанні", – зазначив Дмитро Деревицький, співзасновник маркетплейсу АЛЛО.

Масі Найєм, адвокат, військовослужбовець ЗСУ та супердруг дітей, які борються з раком, говорить:

"Нещодавно дитині мого побратима, з яким я воював ще у 2015-му році, поставили діагноз рак. Тоді їхній сім'ї дуже допоміг фонд "Таблеточки». Під час війни захист держави є пріоритетом, проте проблеми дітей також потребують уваги. Відвойовуючи наші території, ми мусимо усвідомлювати, що на них має хтось жити. В умовах демографічної кризи наше завдання номер один – щоб діти, які народжуються під час війни, діти, які борються з раком, мали шанси на виживання. Фактично кожна дитина – це внесок в українське майбутнє. Саме тому я регулярно підтримую "Таблеточки", які опікуються дітьми з онкозахворюваннями. Таким чином, я віддаю на аутсорс можливість допомогти цим дітям".

Радіомарафон та пошук супердрузів активно підтримали українські лідери думок, які закликали свою аудиторію допомагати дітям. Серед них:

  • суперподруга дітей  інфлюенсерка Даша Квіткова,
  • співачка та бізнесвумен Анна Буткевич,
  • акторка Катерина Кузнєцова,
  • виконавець Alekseev,
  • інфлюенсери Катя Бльостка, Женя Таллер, Богдан Шелудяк (відомий, як Буше) та інші.

Радіомарафон завершився, але приєднатися до спільноти супердрузів дітей та оформити підписку на щомісячну допомогу можна в будь-який момент за посиланням. Для цього виберіть комфортну для вас суму щомісячного внеску і дату списання коштів. Далі внесок списуватиметься щомісяця автоматично. Змінити суму підписки або скасувати її можна у будь-який момент. Це зручно, безпечно, а для дітей – безцінно!

Нагадаємо, 9 грудня в Києві відбувся масштабний дитячий танцювальний флешмоб під назвою "Волю в кулак". Благодійний захід ініціювала українська рок співачка Марта Липчей, щоб підтримати онкохворих дітей, які опинилися у двох війнах: з раком та війною в країні.

Також повідомлялось, що "АТБ" та "Таблеточки" допомогли відкрити два асептичні бокси для трансплантації кісткового мозку в Черкасах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: