fbpx
Сьогодні
14:13 26 Лют 2023

"АТБ" та "Таблеточки" допомогли відкрити два асептичні бокси для трансплантації кісткового мозку в Черкасах

Компанія «АТБ-маркет» у співпраці із Всеукраїнським благодійним фондом "АТБ" та благодійним фондом «Таблеточки» допомогли відкрити два асептичні бокси для трансплантації кісткового мозку у Центрі дитячої онкології та гематології в Черкасах. Трансплантація кісткового мозку, або пересадка кісткового мозку — надскладна терапія, яка застосовується при важких онкологічних та гематологічних захворюваннях, якщо інші види терапії не допомагають. Через виснажливе лікування та підготовку до трансплантації імунітет дитини дуже ослаблений.

Тому вкрай важливо, аби приміщення, у якому знаходиться дитина, було максимально стерильним та оснащеним потужною системою вентиляції та очистки, повідомляє пресслужба "АТБ".

Саме для цього і створені трансплантаційні асептичні бокси, у яких дитина знаходитиметься у безпеці до, під час та тривалий час після трансплантації.

«АТБ» та «Таблеточки» допомогли відкрити два асептичні бокси для трансплантації кісткового мозку в Черкасах

Наразі на обліку Черкаського центру дитячої онкології перебуває 270 дітей, що борються з раком. Це друге в Україні регіональне дитяче відділення трансплантації кісткового мозку. Пацієнти дитячого онковідділення потребують різних типів лікування, зокрема є і ті діти, яким необхідна пересадка кісткового мозку. До цього складну процедуру з трансплантації кісткового мозку дітям у Черкаській області проводили у дорослому онковідділенні через відсутність необхідного устаткування у дитячому. Відтепер наявність боксів не тільки дає змогу лікувати онкохворих дітей якісно та вчасно, а і сприятиме розвитку інших служб лікарні, таких як лабораторія, реанімація, трансфузіологічна служба, а також підвищенню кваліфікації лікарів.

«АТБ» та «Таблеточки» допомогли відкрити два асептичні бокси для трансплантації кісткового мозку в Черкасах

Будівництво двох асептичних боксів було реалізовано на гроші зібрані в рамках безпрецедентної акції «Мене це стосується. А тебе?», що проходила в магазинах мережі АТБ по всій Україні. Зібрати майже 30 мільйонів гривень на допомогу онкохворим дітям допомогли мільйони клієнтів найбільшої вітчизняної торговельної мережі. АТБ вдалося об'єднати суспільство навколо рішення загальної надсерйозної проблеми дитячої онкології. Нагадаємо, як проходила акція – на касах більш як тисячі супермаркетів АТБ за символічну суму були представлені спеціальні акційні товари, кошти від продажу яких йшли саме на модернізацію онкологічних диспансерів, дитячих лікарень, медичних центрів країни та на цільову допомогу онкохворим дітям. Відкриття асептичних боксів у Черкаському Центрі дитячої онкології та гематології КНП «ЧООД ЧОР» – це лише частина реалізованих проєктів.

«АТБ» та «Таблеточки» допомогли відкрити два асептичні бокси для трансплантації кісткового мозку в Черкасах

Довідка

Благодійна організація "Всеукраїнський благодійний фонд "АТБ" засновано у 2017 році. Головною метою діяльності фонду є всебічна підтримка та допомога різноманітним верствам населення: воїнам АТО та їх родинам, вимушеним переселенцям, пенсіонерам, інвалідам, багатодітним сім'ям, дітям, які потребують термінового лікування. За час роботи фонду було проведено декілька всеукраїнських благодійних програм: "Дерево життя", "Благодій" тощо, спрямованих на цільову підтримку та допомогу дитячим лікувальним закладам України. В рамках реалізації цих програм обласним дитячим лікарням фонд передав сучасне медичне обладнання та необхідні витратні матеріали на суму понад 7 мільйонів гривень.

«Таблеточки» — найбільший в Україні благодійний фонд у сфері дитячої онкології, який працює з 2011 року і надає допомогу дітям та їхнім сім'ям на кожному етапі лікування від раку.
За час роботи фонду адресну допомогу отримали понад 6 500 сімей. Наразі під опікою фонду щомісячно перебувають 500 дітей — онкохворі діти, які лікуються в Україні, а також ті, хто був змушений виїхати за кордон на лікування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: