fbpx
Сьогодні
21:30 20 Лют 2023

Посилення міжнародної співпраці на користь дітей з онкологічними хворобами: БФ "Таблеточки" — перший український фонд, що увійшов до Всесвітнього Альянсу дитячої науково-дослідної лікарні Сент-Джуд

Благодійний фонд «Таблеточки» увійшов до Всесвітнього Альянсу дитячої науково-дослідної лікарні Сент-Джуд (St. Jude Children's Research Hospital Global Alliance), до якого входять понад 180 членів з 68 країн світу. Членство в Альянсі передбачає міжнародну співпрацю та підтримку від світової спільноти заради спільної місії Альянсу – пошуку способів лікування дитячого раку та порятунку дітей, у якій країні б вони не були.

Членство в Альянсі означає доступ «Таблеточок» до світової експертизи та найсучасніших знань, що є основою для підвищення рівня виживаності дітей з раком. Партнерство передбачає міжнародну співпрацю та підтримку від світової спільноти, що бореться з дитячим раком; нові освітні можливості для українських медиків зі сфери дитячої онкології.

«Для "Таблеточок" це членство про визнання та можливості. Про визнання нашої роботи та відданості задля якісного лікування дітей від раку в Україні, та про можливості глобальної співпраці, обміну технологіями та досвідом, надання та залучення допомоги від найкращих спеціалістів. Без лікарні Сент-Джуд 80% онкохворих дітей у США помирали, з лікарнею — 94% виліковуються. Задача "Таблеточок" та Всесвітнього Альянсу — принести піклування та одужання кожній українській онкохворій дитині. І ми це робимо вже», — зазначає виконавчий директор фонду, В'ячеслав Биков. 

Завдяки співпраці з Альянсом серед іншого «Таблеточки» вже:

  • створили можливості для професійного розвитку українських медиків в рамках освітньої програми, аби українські діти отримували якісне і своєчасне лікування в Україні. Так, у 2022 році 23 лікарі зі сфери дитячої онкології пройшли стажування в клініках Польщі, Нідерландів, Чехії та Німеччини, 34 медики взяли участь у міжнародних конференціях;
  • отримали експертну та технічну підтримку для просування системних змін у сфері дитячої онкології та охорони здоров'я на національному рівні.
  • на початку повномасштабного вторгнення долучилися до реалізації ініціативи SAFER Ukraine для медичної евакуації за кордон онкохворих дітей, які не можуть продовжувати лікування в Україні;

Заручившись потужною підтримкою Альянсу, фонд продовжить працювати над створенням умов для якісної медичної, психологічної допомоги та повноцінного життя українських дітей та їхніх родин під час та після лікування в українських лікарнях. 

«Таблеточки» — найбільший в Україні благодійний фонд у сфері дитячої онкології, який працює з 2011 року і надає допомогу дітям та їхнім сім'ям на кожному етапі лікування від раку.

«Таблеточки» ні на день не зупиняються в допомозі онкохворим дітям та їхнім сім'ям, допомозі ключовим лікарням, де лікуються онкохворі діти, безперервному професійному розвитку медичного персоналу, просуванню системних змін у сфері дитячої онкології та охорони здоров'я на національному рівні.

Наразі під опікою фонду щомісячно перебувають 500 дітей — онкохворі діти, які лікуються в Україні, а також ті, хто був змушений виїхати за кордон на лікування.

Обсяг допомоги, наданої фондом лише у 2022 році — понад 180 мільйонів гривень, що на 52% більше, ніж у 2021.

Дитяча науково-дослідна лікарня Сент-Джуд — одна з найбільших і найавторитетніших дитячих онкологічних лікарень у світі. Вона є некомерційною лікарнею, а отже жодна родина не отримує рахунок за лікування. Сент-Джуд лікує близько 8600 пацієнтів на рік, включаючи пацієнтів з усього світу. У рамках глобальної місії порятунку дітей у всьому світі Сент-Джуд інвестує понад 100 мільйонів доларів США в глобальні ініціативи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: