fbpx
Сьогодні
17:17 04 Тра 2024

В аеропорту Кишинева молдовські спецслужби затримали помічника Джемілєва

Скриншот / Ukraine Media Center

В аеропорту Кишинева молдовські спецслужби під час проходження прикордонного контролю затримали Ерола Велієва — помічника народного депутата Мустафи Джемілєва.

Джерело: голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook, пише Рубрика.

"Близько години тому після прильоту в аеропорт Кишинів і при проходженні прикордонного контролю молдавськими спецслужбами затримано громадянина України Ерола Велієва, який повертається додому, до Києва. Наше особливе занепокоєння пов'язане з тим, що Ерол Велієв є помічником народного депутата України Мустафи Джемілєва та одним із багатьох кримських татар, внесених росією до "списку терористів", які підлягають арешту", – написав Чубаров.

За його словами, про ситуацію, що виникла, повідомлено МЗС України, Посольство України в Молдові Меджлісом кримськотатарського народу вживаються інші заходи, спрямовані на захист прав громадянина України Ерола Велієва.

У 2018 році ФСБ Росії звинувачувала Ерола Велієва у створенні екстремістської групи в Криму. Рефат Чубаров пояснював, що затриманого в окупованому Криму харків'янина Олександра Стешенка катували й змусили дати потрібні для ФСБ свідчення, після чого Стешенко записав на камеру "зізнання", що помічник народного депутата Мустафи Джемілєва Ерол Велієв нібито просив його в січні 2018 року підпалити на півострові будинок муфтія Криму Еміралі Аблаєва.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: