fbpx
Сьогодні
Відео 12:24 19 Лют 2024

У Макіївці вранці був "приліт" по нафтобазі росіян: що відомо

У Донецькій області в тимчасово окупованій Макіївці вранці у понеділок, 19 лютого, пролунали вибухи. Повідомляється про "приліт" по нафтобазі російських загарбників.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на "Новини Донбасу", соцмережі.

"В окупованій Макіївці піднявся стовп диму після вибухів. Перед цим місцеві мешканці чули роботу ППО РФ", – пишуть "Новини Донбасу"

Як зазначає видання, судячи з густого чорного диму, стався удар по нафтобазі.

"Після вибухів частково знеструмлено Червоногвардійський район Макіївки", – зазначають журналісти.

У соцмережах вже почали викладати відео з місця "прильоту".

Ситуація ув Макіївці

Зазначимо, що Макіївку було окуповано російськими військами у 2014 році. За цей час у місті не раз лунали вибухи.

У ніч 1 січня 2023 року внаслідок удару по зосередженню окупантів в Макіївці Донецької області РФ зазнала значних втрат, коли загинули сотні мобілізованих і ще стільки ж отримали поранення. Буквально вчора заступник міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що Сили оборони завдали тоді удару по будівлі ПТУ в Макіївці за допомогою РСЗВ HIMARS.

Подібні атаки на нафтобази рф

Нагадаємо, на території росії регулярно гримлять вибухи та починаються пожежі, і деякі з них, зокрема, пов'язують з атаками безпілотників. 

Так, 15 лютого, безпілотники атакували нафтобазу, що знаходиться у Курській області російської федерації: після чого спалахнула пожежа, а в атаці звинуватили Україну.

Також російське міноборони заявило, що вночі 9 лютого у Сіверському районі Краснодарського краю горів Ільський нафтопереробний завод нібито через атаку БпЛА.

А 29 січня повідомлялось, що безпілотник літакового типу атакував один із найбільших російських НПЗ – нафтопереробний завод "Славнефть-ЯНОС" у російському Ярославлі.

А у ніч на 25 січня нафтопереробний завод у російському Туапсе став черговою метою Служби безпеки України. Після двох потужних вибухів там почалася масштабна пожежа, було пошкоджено встановлення первинної обробки нафтопродуктів, а саме – вакуумну та атмосферну колони.

Також повідомлялось про атаку українських безпілотників 21 січня цього року призупинила роботу російського заводу "Новатек", який розташований на узбережжі Балтійського моря.

А напередодні 18 січня українські безпілотники завдали удару по нафтобазі в Ленінградській області російської федерації: ця атака є спецоперацією Головного управління розвідки МОУ.

9 січня у місті Орел Орловської області російської федерації безпілотники атакували нафтобазу та енергетичне підприємство. Також лунають вибухи й в Курській області.

Також 5 грудня минулого року, росіяни заявили про перехоплення і знищення понад 40 нібито українських безпілотників над територією російської федерації. Українські безпілотники вразили "Морський нафтовий термінал" в окупованій Феодосії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: