fbpx
Сьогодні
10:22 18 Лют 2024

Україна та Rheinmetall підписали меморандум щодо створення підприємства з виробництва боєприпасів: у чому рішення

Фото: Rheinmetall

Найбільший у Європі виробник боєприпасів, німецький оборонний концерн Rheinmetall відкриє новий завод в Україні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сторінку концерну в соцмережі X.

У чому проблема?

Українським військовим на сьогодні катастрофічно не вистачає боєприпасів на фронті, при чому росія має їх у великій кількості. Через це дуже важко вести контрбатарейну боротьбу з ворогом.

Ще 3 травня минулого року Рада ЄС схвалила рішення про допомогу для України у розмірі 1 млрд євро для спільних закупівель боєприпасів та ракет.

Однак 14 листопада міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус визнав, що Євросоюз не зможе надати Україні мільйон артилерійських снарядів до березня 2024 року.

"Потреба в артилерійських боєприпасах у багатьох країнах є величезною – в першу чергу, звичайно, в Україні", наголосив генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер.

Яке рішення?

Німецький виробник зброї Rheinmetall є на сьогодні одним з основних постачальників військової техніки для України, який обіцяє поставити для ЗСУ велику кількість різноманітних боєприпасів і броньованої техніки цього та наступного року.

Для збільшення своїх потужностей збройова компанія закладає нове оборонне підприємство, де будуть виготовляти боєприпаси.

"Наш намір створити там (в Україні – ред.) ще одне спільне підприємство підкреслює, наскільки Rheinmetall серйозно ставиться до підтримки країни. Спільне підприємство зробить значний внесок в обороноздатність України й, таким чином, послужить безпеці в Європі", підкреслив очільник Rheinmetall AG.

Як це працює?

Як зазначають у концерні, підприємство стане спільним для Rheinmetall та української компанії, яка виступає партнером у відповідному проєкті.

Для підтвердження своїх намірів 17 лютого у присутності міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна та посла України в Німеччині Олексія Макеєва на полях Мюнхенської конференції з безпеки підписали Меморандум про співпрацю.

Rheinmetall договір

Фото: Rheinmetall

СП під назвою "Український центр передового досвіду з виробництва боєприпасів" ("Ukrainian Competence Center for Ammunition") випускатиме шестизначну кількість артилерійських пострілів калібру 155 мм на рік, зазначили в прес-релізі Rheinmetall.

Rheinmetall договір

Фото: Rheinmetall

Для цього партнерами має бути збудоване в Україні нове виробниче підприємство, яке буде експлуатуватися спільно.

Rheinmetall стане власником 51% акцій спільного підприємства, а український партнер, ім'я якого поки що не називається, – 49%.

Нагадаємо, що 11 лютого стало відомо, що Rheinmetall закладає новий завод в Нижній Саксонії, який буде надавати військову підтримку Україні. Враховуючи високий попит на боєприпаси, планують нарощувати виробництво артилерійських снарядів калібру 155 міліметрів.

У майбутньому компанія хоче виробляти там щороку 200 тисяч артилерійських боєприпасів, а також вибухівку та ракетні двигуни.

Що відомо про спільне з Німеччиною підприємство 

Нагадаємо, що Федеральне антимонопольне відомство Німеччини дозволило Rheinmetall створити спільне підприємство з Україною ще наприкінці вересня – ТОВ "Рейнметал Український оборонпром". Повідомляли, що підприємство базуватиметься у Києві.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що німецький концерн Rheinmetall веде перемовини про будівництво танкового заводу в Україні.

Також, німецький оборонний концерн Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" офіційно повідомили про створення спільного підприємства для ремонту та підтримки у боєздатному стані бойової техніки переданою Німеччиною, а також іншими західними партнерами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: