fbpx
Сьогодні
13:58 06 Гру 2023

Україна не отримає мільйон снарядів, однак ситуація покращиться, - Пісторіус

English version here

Фото: CNN

Цифра у мільйон боєприпасів від Європейського Союзу для України "навряд чи буде досягнута" до весни 2024 року, проте покращення ситуації відбудеться.

Про це розповів міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус в інтерв'ю телеканалу ZDF.

"Ця цифра (у мільйон снарядів – ред.) породила очікування, які в підсумку не виправдалися. Один мільйон не так легко досягти для оборонної промисловості, яка перейшла з мирного часу", зазначив очільник німецького оборонного відомства.

Водночас Пісторіус пообіцяв покращення ситуації з боєприпасами для України вже найближчим часом.

"Ви можете бути впевнені, що ситуація покращиться в найближчі місяці. Лише Німеччина надасть майже 200 000 боєприпасів. Але на все потрібен час, і це не питання політичних рішень чи фінансових ресурсів", – підкреслив глава німецького Міноборони.

Пісторіус також визнає, що проблема полягає в тому, що збройова промисловість не може доставляти так швидко, як це потрібно в певних сферах. Це стосується, наприклад, боєприпасів, а також систем протиповітряної оборони. Але збройова промисловість нарощує потужності "скрізь, де тільки може".

"Так, це питання темпу. І не можна впливати на темп нескінченно", наголосив німецький міністр.

Як додав він, потрібен час, щоб створити завод, створити відповідні запаси боєприпасів і вибухівки, щоб мати можливість виробляти швидко і оперативно.

Нагадаємо, що найближчим часом Фінляндія почне виробництво артилерійських боєприпасів для України.

Постачання Україні боєприпасів

Нагадаємо, 3 травня Рада ЄС схвалила рішення про допомогу для України у розмірі 1 млрд євро для спільних закупівель боєприпасів та ракет.

Тоді прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що країни ЄС розпочнуть відправку Україні боєприпасів вже зараз.

До того країни ЄС кілька разів не змогли домовитися про спільну закупівлю боєприпасів для України.

Як повідомлялось, у вересні європейське оборонне агентство провело підписання восьми контрактів з промисловістю на спільну закупівлю 155-мм боєприпасів для України.

Ми раніше писали, що на сьогодні Європейський Союз передав Україні близько 300 тисяч артилерійських боєприпасів з обіцяного мільйона.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: