fbpx
Сьогодні
12:46 18 Лют 2024

Тарнавський: на Авдіївському напрямку армія рф за 4 місяці втратила понад 47 тисяч своїх солдатів

English version here

Фото: Reuters

Українські Сили оборони лише за 4 місяці активної фази Авдіївської оборонної операції збільшили втрати ворога на понад 47 тисяч військових та знищили сотні танків.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram-канал командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського.

"На Авдіївському напрямку своєю мужністю, стійкістю і героїзмом українські захисники завдали ворогу величезних втрат та знищили значний резерв російських окупантів, який ті планували застосувати на інших ділянках фронту для наступальних дій", зазначив керманич.

Як зауважив Тарнавський, втрати ворога за період активної фази Авдіївської оборонної операції (з 10 жовтня 2023 по 17 лютого 2024) склали:

  • особового складу – 47 186 осіб;
  • танки – 364;
  • артилерійські системи – 248;
  • бойові бронемашини – 748;
  • літаки – 5.

"Дякую кожному воїну за стійкість, мужність та героїзм. За кожного знищеного окупанта. За кожен спалений танк та бронемашину", – додав Тарнавський.

Нагадаємо, загалом минулої доби, 17 лютого, Сили оборони ліквідували ще понад 1000 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 402 400 солдатів. 

Минулої доби також наші воїни знищили 11 танків, 53 броньовані машини та 40 артсистем. Своєю чергою повітряники приземлили 36 БпЛА, 2 крилаті ракети та три винищувачі.

Окрім того, напередодні російські загарбники на Запорізькому напрямку спробували піти у наступ та в атаку кинули близько 3 десятків техніки та велику кількість живої сили. Українські Сили оборони зупинили атаку та знищили близько 70 окупантів.

Що відомо про ситуацію, що склалася в Авдіївці

Ще 15 лютого, пресслужба третьої штурмової бригади офіційно підтвердила, що їх передислокували в район Авдіївки для посилення української оборони.

За словами офіцера третьої окремої штурмової бригади Олександра Бородіна, росіяни залучили до боїв сили двох регулярних армій, а співвідношення на рівні бригад становить 7 до 1. Окупанти збільшують використання керованих авіабомб та фосфорних бомб.

Варто зазначити, що третя штурмова уже "стерла" в Авдіївці два підрозділи російських військових.

Додамо, що 17 лютого стало відомо, що українські Сили оборони, відповідно до отриманого розпорядження від Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції. Це підтвердив і командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Згодом Тарнавський підтвердив, що в Авдіївці під час виходу певна кількість бійців ЗСУ потрапила у полон. Україна звернеться до міжнародних гуманітарних організацій та країн-посередників, щоб росіяни гуманно поводилися з військовополоненими.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: