fbpx
Сьогодні
15:15 17 Лют 2024

Тарнавський підтвердив, що в Авдіївці під час виходу певна кількість бійців ЗСУ потрапила у полон

Фото: МВА

Через "деяку кількість" захоплених окупантами в Авдіївці в полон українських воїнів під час виходу підрозділів ЗСУ з міста, Україна планує звернутися до міжнародних гуманітарних організацій та країн-посередників, щоб росіяни гуманно поводилися з військовополоненими.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського.

"Прикриваючи організований вихід наших підрозділів з Авдіївки, артилерія ОСУВ "Таврія" виконала майже 400 вогневих завдань…

Вихід особового складу з Авдіївки відбувався відповідно до плану, розробленого з урахуванням різних сценаріїв та можливої зміни оперативної обстановки. Та все ж на заключному етапі операції, під тиском переважаючих сил противника, деяка кількість українських військовослужбовців потрапила в полон", наголосив командувач.

Тарнавський повідомив, що відповідні українські інституції звернуться до міжнародних гуманітарних організацій та країн-посередників, щоб було забезпечене гуманне поводження росіян з військовополоненими.

Нагадаємо, що напередодні Тарнавський вже заявляв, що у полон потрапили "кілька бійців".

Ситуація на Авдіївському напрямку 

Минулої доби, 16 лютого, на Авдіївському напрямку українські військові відбили 38 атак ворога в районі Авдіївки, Ласточкиного, західніше Бердичів та ще 5 атак — біля Первомайського та Невельського.

Нині захисники займають позиції на другому рубежі оборони.

Загальні втрати росіян у живій силі в усій операційній зоні ОСУВ "Таврія" за минулу добу становлять 609 солдатів, а в озброєнні та військовій техніці — 21 одиницю, зокрема це:

  • 2 танки;
  • 11 бойових бронемашин;
  • 4 артсистеми;
  • 1 протитанковий ракетний комплекс;
  • 3 автомобілі.

Також Сили оборони знищили два інших важливих об'єкти противника та нейтралізували або знищили 230 безпілотників різних типів.

Що відомо про ситуацію, що склалася в Авдіївці

Ще 15 лютого, пресслужба третьої штурмової бригади офіційно підтвердила, що їх передислокували в район Авдіївки для посилення української оборони.

За словами офіцера третьої окремої штурмової бригади Олександра Бородіна, росіяни залучили до боїв сили двох регулярних армій, а співвідношення на рівні бригад становить 7 до 1. Окупанти збільшують використання керованих авіабомб та фосфорних бомб.

Окрім того, російські сили намагаються перерізати лінію постачання, вони переважають у силах, бо російське командування має практично необмежені людські ресурси та техніку.

А вже 16 лютого стало відомо, що українські війська вирішили відійти з укріпрайону "Зеніт" в Авдіївці.

Варто зазначити, що третя штурмова уже "стерла" в Авдіївці два підрозділи російських військових.

Додамо, що 17 лютого стало відомо, що українські Сили оборони, відповідно до отриманого розпорядження від Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції. Це підтвердив і командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: