fbpx
Сьогодні
21:34 25 Вер 2023

У росії будуть проблеми: МВС оцінило наслідки ліквідації командувача Чорноморського флоту рф

Ліквідація командувача Чорноморського флоту росіян Юрія Соколова створить проблеми з керованістю військами на Чорному морі для ворога.

Про це сказав речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Рубрика.

"Треба розуміти механізм. Зрозуміло, що умовний Путін не керує безпосередньо кораблями на морі, для цього у нього є відповідні адмірали, які чудово знають у якому стані знаходяться їхні сили, засоби, особовий склад, як правильно ними керувати. У цей момент вони втрачають людину, яка всім цим процесом керує і разом з ним його штат, який так само керує флотом. Треба розуміти, що це дуже велике угрупування. Уявіть собі, що частина цього механізму просто стає непрацездатною. Тому станом на зараз вони дійсно будуть мати відповідні проблеми з керованістю військами", – сказав Плетенчук.

Він зазначив, що ми дізнаємося згодом, хто саме там був присутній – чи все командування чи ні, але зазвичай верхівка працює разом. За його словами, це як мінімум начальник штабу та хтось із заступників.

Плетенчук зауважив, що у росіян і до цього був дуже обмежений маневр у Чорному морі.

"Застосовують вони здебільшого ці кораблі, які є носіями далекобійної зброї, керованих ракет. Відповідно застосовується менше десяти одиниць у бойовому порядку", – наголосив речник ВМС ЗСУ.

За його словами, помітити зміни одразу ми не зможемо.

"Зараз на Чорноморський флот перекинуть когось всім керувати, але поки ці люди увійдуть в систему та зрозуміють розстановку всіх сил та засобів, то у них піде на це якийсь час і втратиться оперативність", – додав він.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, після ураження штабу Чорноморського флоту рф у тимчасово захопленому Севастополі загинули 34 російські офіцери, серед них командувач ЧФ росії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: