fbpx
Сьогодні
17:59 04 Лют 2024

Буданов розповів, що російський катер "Івановєц" потопили шістьма українськими дронами MAGURA

English version here

Фото: Reuters

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов у коментарі виданню TheWarZone повідомив, що російський ракетний катер "Івановєц" був знищений морськими дронами MAGURA V5 українського виробництва.

Про це пише Рубрика з посиланням на ГУР.

"Місію спланували і реалізували оператори спецпідрозділу безпілотників військової розвідки України "Група 13″, судно чорноморського флоту РФ потопили ударними системами MAGURA V5 українського виробництва. Було шість прямих влучань у корпус", – сказав Буданов.

За його словами, унаслідок отриманих пошкоджень корабель перекинувся на корму і затонув.

Довідка про дрон MAGURA

MAGURA (Морський автономний охоронний безпілотний роботизований апарат) – це багатоцільова система, що забезпечує можливість вести спостереження, розвідку, протимінну боротьбу, здійснювати пошуково-рятувальні та бойові місії, зазначили в ГУР.

Дрони MAGURA V5 здатні перевозити до 300 кг вибухових речовин на відстань до 800 кілометрів.

Надводный дрон MAGURA V5. Фото:СпецТехноЭкспорт

Як писала Рубрика, у липні 2023 року на міжнародній оборонній виставці International Defence Industry Fair (IDEF 2023) у Туреччині презентували новий український морський безпілотний апарат Magura V5.

Що відомо про знищення російських кораблів Силами України

Зазначимо, наші захисники провели вже десятки операції на півострові та у Чорному морі, знищуючи російські бази, склади та кораблі.

Так у жовтні 2022 року морські дрони Служби безпеки України атакували кораблі Чорноморського флоту рф у Севастопольській бухті, пошкодивши зокрема фрегат "Адмирал Макаров".

Загалом у 2023 році дрони СБУ уразили:

А 26 грудня 2023 року українські Сили оборони атакували великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

Також українські розвідники в ніч проти 1 лютого знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту рф. Його вартість становить орієнтовно 60-70 мільйонів доларів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: