fbpx
Сьогодні
14:12 17 Лют 2024

Тіло забрали слідчі: у команді Навального підтвердили смерть опозиційного політика

Команда опозиціонера Олексія Навального підтвердила смерть свого лідера, а мати політика отримала офіційне повідомлення.

Про це речниця Олексія Навального Кіра Ярмиш написала у Twitter.

Вона підтвердила факт смерті політика, якого називали "російським опозиціонером".

"Олексія Навального вбили. Його смерть настала 16 лютого о 14:17 за місцевим часом, йдеться в офіційному повідомленні матері Олексія", зазначила Ярмиш.

Як розповіла речниця опозиціонера, у колонії сім'ї сказали, що тіло Навального перебуває в місті Салехард: його забрав Слідчий комітет рф та проводить "дослідження".

"Ми вимагаємо негайно передати тіло Олексія Навального його родині", — резюмувала Ярмиш.

Варто додати, що сімʼя досі не отримала тіло.

Що відомо про смерть російського опозиціонера Олексія Навального 

Як повідомлялося, федеральна служба виконання покарань рф сьогодні заявила, що опозиційний російський політик Олексій Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Нібито Навальному стало зле після прогулянки, він практично відразу знепритомнів. Лікарі швидкої допомоги, що прибули на виклик, не змогли реанімувати ув'язненого.

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції у Берліні зазначив, що Олексій Навальний, очевидно, був убитий путіним, як й інші тисячі закатованих. Також і інші світові лідери відреагували на смерть "російського опозиціонера".

У російській федерації та інших країнах проходять акції пам'яті опозиційного політика Олексія Навального. У російських містах виникли стихійні меморіали.

Хто такий Навальний?

Олексію Навальному було 47 років. Він також є засновником "Фонду боротьби з корупцією". Він позиціював себе як опозиційний до російського президента володимира путіна політик. У 2020 році на його життя було скоєно замах, його намагалися отруїти нервово-паралітичною речовиною "Новачок".

Навальний став відомим як організатор демонстрацій проти корупції в росії, а також проти президента Володимира Путіна і його уряду. Видання Wall Street Journal колись описало Навального як "людину, яку Володимир Путін боїться найбільше".

У 2013 ці Навальний брав участь у виборах московського мера. Тоді він посів друге місце, набравши 27% голосів.

У 2017 році Навальний подав документи на реєстрацію на президентських виборах, але ЦВК відмовилася реєструвати його кандидатуру.

До ув'язнення він часто публікував антикорупційні розслідування щодо російських чиновників, серед яких був і глава Кремля. Загалом проти Навального було порушено кілька кримінальних справ.

Так, 22 березня 2022 року Лефортівський суд Москви засудив його до 9 років колонії суворого режиму зі штрафом 1,2 млн рублів за звинуваченнями у шахрайстві та неповазі до суду.

А 4 серпня цього року йому дали 19 років колонії особливого режиму за звинуваченням в екстремізмі. Нещодавно l, звідки він вперше вийшов на зв'язок 10 січня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: