fbpx
Сьогодні
Відео 22:57 16 Лют 2024

У рф поліція затримує учасників акцій пам'яті Навального: у багатьох містах виникли стихійні меморіали

У російській федерації та інших країнах проходять акції пам'яті опозиційного політика Олексія Навального. У російських містах виникли стихійні меморіали.

Про це повідомляє Радіо Свобода, яке веде моніторинг ситуації, передає Рубрика.

Як повідомляє в Телеграм-каналі видання Astra, після публікації новини про смерть опозиціонера стихійні меморіали виникли в:

  • Ульяновську,
  • Новосибірську,
  • В'ятці.

Люди почали приносити квіти.

Телеграм-канал "Говорит НеМосква" додає до цього списку Томськ, Казань, Іжевськ, Псков, Нижній Новгород, Перм, Твер, Кіров, Бєлгород, Вологду Тольятті, Саратов та інші російські міста.

У Новосибірську місцева мешканка вийшла на одиночний пікет із плакатом "Хто наступний?". Поліцейські запитали її, навіщо вона це робить, проте не затримали.

Фото: соцмережі

Ще одна мешканка вийшла на пікет у Мурманську. Вона тримала плакат із написом "Його кров на твоїх руках, Вово". За повідомленням ТГ-каналу "Осторожно, новости" її затримали.

Люди несуть квіти до Соловецького каменю у москві. Біля меморіалу чергує поліція. Стихійний меморіал виник біля будинку у московському мікрорайоні Мар'їно, де Олексій Навальний жив до арешту.

Повідомляється про затримання пікетниці біля "Стіни скорботи" в москві. Пізніше було затримано підлітка з плакатом із написом "Вбивця". У підземному переході під Луб'янкою, поліція після перевірки документів затримала ще трьох людей. Прокуратура москви випустила застереження у зв'язку із "закликами до масової акції". При цьому закликів до акцій у соцмережах майже немає, їх учасники приходять до пам'ятних місць з особистої ініціативи.

Квіти та лампадки з'явилися у Санкт-Петербурзі біля Соловецького каменю на Троїцькій площі та біля пам'ятника жертвам репресій на Воскресенській набережній.

За інформацією місцевих Телеграм-каналів, поліція оточила меморіал у Новосибірську нібито через повідомлення про мінування. У Томську поліцейські приїхали до "Каменю скорботи". В Ульяновську люди у цивільному оперативно прибирають квіти та фотографують тих, хто їх приніс. Про оточення пам'ятників пишуть також із Омська та Казані.

У Нижньому Новгороді під час покладання квітів біля місця самоспалення у 2020 році опозиційної журналістки Ірини Славіної було затримано 11 людей.

Правозахисний портал "ОВД-Инфо" на платформі 24LIVEBLOG веде трансляцію наживо акцій протесту та затримань протестуючих у Росії. Проте підсумкову статистику портал не веде.

Видання Sota повідомляє, що у Мінську під час спроби покласти квіти до російського посольства затримали лідера ліквідованої партії "Зелені" Дмитра Кучука.

У багатьох країнах світу також проходять мітинги пам'яті Навального та засудження кремлівського режиму. Акції відбуваються переважно біля посольств та консульств росії.

У Ризі активісти зібралися навпроти посольства РФ о 17:00, вони принесли свічки, лампадки, плакати. Серед них були такі: "Путін вбиває", "І ви не бійтесь", "Виходьте не за мене, виходьте за себе". На піку акції було приблизно 300-400 протестувальників.

Як повідомлялося, федеральна служба виконання покарань рф сьогодні заявила, що опозиційний російський політик Олексій Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Нібито Навальному стало зле після прогулянки, він практично відразу знепритомнів. Лікарі швидкої допомоги, що прибули на виклик, не змогли реанімувати ув'язненого.

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції у Берліні зазначив, що Олексій Навальний, очевидно, був убитий Путіним, як й інші тисячі закатованих. Також і інші світові лідери відреагували на смерть "російського опозиціонера".

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: