fbpx
Сьогодні
13:46 16 Лют 2024

У рос ЗМІ повідомили про смерть Навального

Фото: з соцмереж

У російські виправній колонії помер Олексій Навальний. Наразі причина смерті встановлюється.

Про це повідомили TACC і «РИА Новости» з посиланням на повідомлення Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) рф Ямало-Ненецького автономного округу, пише Рубрика.

Зазначається, що під час прогулянки Навальний нібито відчув себе погано, після чого практично одразу знепритомнів.

"Негайно прибули медичні працівники установи, була викликана бригада швидкої медичної допомоги. Проведено всі необхідні реанімаційні заходи, які позитивних результатів не дали. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого", – повідомляється на сайті.

Джерело російського пропагандистського телеканалу Russia Today стверджує, що в Олексія Навального відірвався тромб.

Цю інформацію вже прокоментував прессекретар президент володимира путіна дмитро пєсков, відео з яким опублікував пропагандист Павло Зарубін. Речник путіна заявив, що є певні правила, якими керується ФСВП.

Як пише "Новоя газета", адвокат Навального Леонід Соловйов відмовився коментувати інформацію УФСВП з огляду на рішення сім'ї політика.

Адвокат відвідував Навального в середу — два дні тому.

"Згідно з рішенням родини Олексія Навального, я взагалі нічого не коментую. Зараз розбираємося. Адвокат у Олексія був у среду. Усе тоді було нормально", — сказав Соловйов журналістам.

"ФСВП по Ямало-Ненецькому округу поширює новину про смерть Олексія Навального в ВК-3. Жодних підтверджень цього у нас поки що немає. Адвокат Олексія зараз вилітає в Харп. Щойно в нас буде якась інформація, ми її повідомимо", — написала Кіра Ярмиш у соцмережі Х (колишній Твіттер).

Речниця Олексія Навального Кіра Ярмиш написала в X, що жодних підтверджень смерті Навального його команда поки не має. Адвокат Олексія зараз вилітає у селище Харп, де розташована колонія.

Хто такий Навальний

Олексій Навальний був російським політиком та громадським діячем. Відомий своєю опозиційною позицією та антикорупційними розслідуваннями про російських чиновників.

Отруєння Навального

20 серпня 2020 року Навальний знепритомнів в літаку на шляху з Томська до Москви. Після госпіталізації його доставили для лікування в берлінську клініку "Шаріте". Вже 2 вересня уряд Німеччини заявив, що в організмі опозиціонера виявили сліди отрути групи "Новачок", над якою працювали лабораторії СРСР та Російської Федерації.

Зокрема інформацію про отруєння "Новачком" підтвердили ще дві незалежні лабораторії у Франції та Швеції.

Країни Європейського союзу (ЄС), Велика Британія та Сполучені Штати Америки (США) засудили напад на Навального й закликали владу Росії розслідувати подію.

Затримання Навального

17 лютого Навального затримали після прибуття до Москви з Берліна, де він провів кілька місяців, одужуючи від отруєння "Новачком".

Вже 22 березня 2022 року Лефортовський суд Москви засудив політика до 9 років колонії суворого режиму. Його визнали нібито винним у справі про "шахрайство" та "образу" суду. Під час дебатів прокурор просила підсудному 13 років колонії суворого режиму з обмеженням волі на два роки.

Згідно з версією слідства, Навальний, витрачав кошти, які збирав на діяльність "Фонду боротьби з корупцією", "Фонду захисту прав громадян" та "Штабів Навального" на, нібито, екстремізм та особисті потреби.

Зокрема його звинуватили в образі судді Катерини Фролової, яка підтримувала звинувачення проти нього на процесі у справі про наклеп на ветерана, та онука ветерана – Ігоря Колесникова.

Нагадаємо, що Московський міський суд на виїзному засіданні в колонії ІК-6 Володимирської області засудив опозиційного політика та критика кремля Олексія Навального до 19 років колонії "особливого режиму" у справі про екстремізм.

Раніше російський опозиціонер Олексій Навальний із в'язниці передав свій маніфест, у якому через 9 років після початку війни Росії проти України нарешті сформулював свою "політичну платформу" з цього приводу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: