fbpx
Сьогодні
Фото 20:48 04 Сер 2023

Навального у рф засудили до 19 років колонії особливого режиму у справі про екстремізм

Московський міський суд на виїзному засіданні в колонії ІК-6 Володимирської області засудив опозиційного політика та критика кремля Олексія Навального до 19 років колонії "особливого режиму" у справі про екстремізм.

Як пише Рубрика, про це повідомляє "Медіазона".

Процес був закритим. Водночас на відеотрансляції, організованій в окремому приміщенні для журналістів, не було чутно, що відбувається в залі.

Навального визнали винним за шістьма статтями КК рф:

  • заклики до екстремізму,
  • фінансування екстремізму,
  • створення екстремістської спільноти,
  • створення НКО, яка посягає на права громадян,
  • залучення неповнолітніх до вчинення небезпечних дій,
  • реабілітація нацизму.

Фото: соцмережі

Навальний перебуває під вартою із січня 2021 року. Його затримали після повернення з Німеччини, де він лікувався після отруєння. Його звинуватили у порушенні умов випробувального терміну у справі "Ів Роше", а потім засудили в інших справах.

За сукупністю всіх вироків Навальний може провести в ув'язненні 27 років.

Фото: соцмережі

Другому звинуваченому по цій же справі Даніелю Холодному також присудили якийсь термін, але через погану якість звуку журналісти не розчули скільки.

Довідка

Раніше російський опозиціонер Олексій Навальний із в'язниці передав свій маніфест, у якому через 9 років після початку війни Росії проти України нарешті сформулював свою "політичну платформу" з цього приводу.

Він заявив, що Росія має негайно припинити агресію проти України, звільнити всі території України включно з Кримом і почати перемовини про відшкодування завданих збитків. росіянам доведеться усвідомити: єдина мета цієї війни – бажання президента рф увійти в історію як "збирач земель" і приховати катастрофічні підсумки свого понад 20-літного правління.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: